SHL-tränaren Jesper Mattssons stora babylycka – ett år efter tragedin: ”Det är definitivt kluvna känslor”

.

Malmö Redhawks assisterande tränare Jesper Mattsson förlorade sin son Oliver för ett år sedan.
Nu har familjen Mattsson fått ett stort glädjebesked under den tuffa tiden.
I november väntas familjen få tillökning med en liten dotter.

SHL-klubben Malmös assisterande tränare Jesper Mattsson och familjen går igenom en mycket tuff tid. Det har gått ett år sedan deras äldsta son Oliver, 14, gick bort efter en längre tids sjukdom.

”Definitivt kluvna känslor”

Men mitt i sorgearbetet har familjen även fått ett riktigt glädjebesked. Jesper Mattsson avslöjar nu att frun Anna är gravid och i november väntas deras dotter födas.
”Börjar bli svårt att dölja, Oliver och Elliott ska få en lillasyster i november”, skriver han på Instagram tillsammans med en bild.

MALM÷ 2016-01-22
Jesper Mattsson, assisterande tr‰nare
vid fredagens match i SHL mellan Malmˆ Redhawks – DjurgÂrden p Malmˆ Arena.
Foto: Andreas Hillergren / TT / Kod 10600

Mattsson avslöjar även att det är många olika känslor hos familjen just nu, glädje varvas med sorg.
– Det är definitivt kluvna känslor. Ena stunden är det sorg för att vi inte längre har Oliver, och andra stunden känner vi en enorm glädje och längtan efter vår dotter, säger Jesper Mattsson till Kvällsposten.

”Vi går igenom en tuff tid”

44-årige Jesper Mattsson och ett år yngre frun Anna kände sig egentligen klara med småbarnsåren. Men nu börjar allt om igen.
– Jag och min fru skämtar lite om att tiden där vi kunde sätta oss en fredag med ett glas vin i lugn och ro skulle börja nu, men det är bara att sätta i gång med blöjor och börja jaga en liten igen. Vi är väldigt glada, säger han till kvällstidningen.

12-årige sonen Elliott ser också väldigt mycket fram emot att få en lillasyster och själv bli storebror, i saknaden efter sin egen storebror Oliver.
– Vi går igenom en tuff tid, och som jag sa, så är det lite kluvna känslor då sorgen och saknaden efter Oliver är precis lika stor, men vi är så glada att vi ska få en dotter och Elliot är glad och längtar efter ett syskon som han saknat sedan hans storebror lämnade oss förra året. Han tycker inte tiden går fort nog, säger han med ett leende.

LÄS MER: SHL-backen drabbas av JÄTTETABBE – klubben presenterar helt fel(!) svensk: ”Fan vad kul!”

SHL-trotjänaren och publikfavoriten lägger ned karriären – här är nya jobbet: ”Ett tufft beslut”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);