SHL-toppklubbens tunga värvningsbesked – plockar in NHL-meriterad forwardsstjärna: "Väldigt glad"

SHL-toppklubbens tunga värvningsbesked – plockar in NHL-meriterad forwardsstjärna: ”Väldigt glad”

SHL-lagen rustar inför kommande säsong.
Nu presenterar Växjö Lakers ett tungt nyförvärv inför ligans återstart.
– Jag är väldigt glad, säger den NHL-meriterade forwarden.

Växjö Lakers stod för en helt godkänd säsong i SHL förra spelåret. Klubben slutade på en femteplats i grundserien, men när slutspelet drog igång åkte smålänningarna på en tuff smäll i kvartsfinalen.

Adderar spetsigt namn

Det blev respass direkt mot Frölunda efter 4–0 i matcher, och Växjö-spelarna fick en tidig semester. Sedan dess har klubbledningen arbetat ordentligt för att spetsa truppen till kommande säsong, och presenterat flera nyförvärv.

210206 Örebros assisterande tränare Jörgen Jönsson under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Örebro den 6 februari 2021 i Jönköping. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Men den allra största förändringen är att Sam Hallam har lämnat klubben. Tränaren, som lett Växjö till tre stycken SM-guld, blev klar som ny förbundskapten för Tre Kronor och ersättaren blev ingen mindre än ikonen Jörgen Jönsson.

På onsdagen fick tränaren ett spetsigt namn till sitt förfogande inför den kommande säsongen, nämligen den NHL-meriterade forwarden Dan Sexton.

”Väldigt glad”

– Jag är väldigt glad över möjligheten att få komma till Växjö som verkar vara en bra stad så väl som organisation. Jag ser mest fram emot att få träffa mina nya lagkamrater och gå på is igen, säger han till klubbens hemsida.

Sexton har de senaste säsongerna hållit till i KHL, där han förra spelåret representerade Neftekhimik Nizhnekamsk.

150517 Tjeckiens Jiri Novotny (m) utmanar USA:s Dan Sexton och Connor Murphy under bronsmatchen i ishockey-VM mellan USA och Tjeckien den 17 maj 2015 i Prag. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Där svarade 35-åringen för 25 poäng på 48 matcher.

– I och med Dan är detta truppen vi startar upp med den 1 augusti. Vi får i Dan en klassiskt produktiv forward. Dan har levererat jämnt och bra under lång tid i väldigt bra ligor, säger sportchefen Henrik Evertsson.

LÄS MER: Svenska veteranernas svar om framtiden i landslaget – utesluter inte en fortsättning i Sverige: ‘Sagt det till alla’