Svenska veteranernas svar om framtiden i landslaget – utesluter inte en fortsättning i Sverige: ‘Sagt det till alla’

Sverige åkte på en förkrossande förlust mot England.
Smällen kan ha varit Caroline Segers och Hedvig Lindahls sista i landslaget.
– Jag har sagt det till alla, säger den sistnämnda.

Det blev en semifinal Sverige snabbt vill glömma. Landslaget fick hämta bollen ur eget nät hela fyra gånger, och förlusten är den största någonsin i en EM-semifinal på damsidan.

”Vill göra det bättre”

De svenska spelarna lämnade planen i Sheffield med tårar i ögonen, och insatsen blev ordentligt kritiserad efter matchen. England tilläts spela igenom det svenska försvaret alldeles för enkelt, och flera menade att Hedvig Lindahl borde ha agerat annorlunda på två av baklängesmålen.

220726 Goalkeeper Hedvig Lindahl of Sweden looks dejected after the UEFA Women’s Euro 2022 semifinal match between England and Sweden on July 26, 2022 in Sheffield. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

– När ett lag tappar som vi gjorde, då blir det konstiga situationer. Jag vill göra bättre, men jag gjorde mitt bästa, säger hon till Expressen efter matchen.

Lindahl har hunnit bli 39 år och den givna frågan efter uttåget var om det var sista matchen i landslagströjan. Målvakten berättar att hon inte har några planer på att sluta, men att beslutet inte ligger i hennes händer.

Veteranernas besked

– Jag har sagt till alla som har frågat att jag kommer att fortsätta spela. Om Peter (Gerhardsson) tycker att jag har något att ge i landslaget så får han ringa och prata med mig som vanligt. Eller så är det dags att ge någon annan chansen, som kan göra det bättre än vad jag kan, säger Lindahl.

Även lagkaptenen Caroline Seger kan ha spelat sin sista landskamp. 37-åringen startade de två första gruppspelsmatcherna, men åkte sedan på en skada.

220726 Caroline Seger of Sweden looks dejected after the UEFA Women’s Euro 2022 semifinal match between England and Sweden on July 26, 2022 in Sheffield. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Mittfältaren har förlängt sitt kontrakt med Rosengård till 2024, men vill inte lämna något klart besked om framtiden i landslaget.

– Alla frågar. Men jag tar inga beslut idag. Jag vet inte, säger hon med tårar i ögonen, säger Seger till SVT.

LÄS MER: Hedvig Lindahls ärliga ord efter förnedringen – slår tillbaka efter stora kritiken i natt: ”Jag håller inte med”