Hedvig Lindahls ärliga ord efter förnedringen – slår tillbaka efter stora kritiken i natt: ”Jag håller inte med”

Sverige släppte in fyra mål mot England i EM-semifinalen.
Efteråt kritiserades målvakten Hedvig Lindahl för flera av sina ingripanden.
– Jag håller inte med, säger hon.

Det blev ingen förtrollande kväll i Sheffield. I stället åkte Sverige på den största förlusten någonsin i en EM-semifinal på damsidan. Förlustsiffrorna skrevs till hela 4–0, och de svenska spelarna lämnade planen med tårar i ögonen.

Blev hårt kritiserad

Det var en första halvlek som spelmässigt var jämn. Men det var England som gick till halvtidsvila med en 1–0-ledning efter att Arsenal-stjärnan Beth Mead överlistade det svenska försvaret mot slutet av halvleken.

220726 Goalkeeper Hedvig Lindahl of Sweden looks dejected after the UEFA Women’s Euro 2022 semifinal match between England and Sweden on July 26, 2022 in Sheffield. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

När Sverige gick hårt ut efter paus var det ändå England som var allra bäst i offensivt straffområde. Matchen rann iväg ordentligt, och Sverige släppte ytterligare tre mål bakom sig.

Efteråt blev Sverige hårt kritiserade, och framför allt målvakten tillika veteranen Hedvig Lindahl som många menade borde agerat bättre på flera av Englands mål.

”Jag håller inte med”

– Man vill aldrig släppa in fyra mål. Jag lär väl få ta en hel del skit från de som känner sig besvikna över den här förlusten, men jag vet vad som hände där ute. Jag försökte mitt bästa, jag var inte bättre än så här i dag, säger hon till Expressen efter matchen.

När hon senare under kvällen tog upp telefonen hade flera hört av sig med negativa tillrop via sociala medier.

– Jag hade några meddelanden hur jävla dålig jag är. Det hör ju till vår roll. Jag håller inte alltid med om att jag är sämst i hela världen. Lika mycket som man inte är stjärna, så är man inte sämst heller, säger Lindahl.

220726 Linda Sembrant, Hanna Glas , goalkeeper Hedvig Lindahl and Nathalie Björn of Sweden look dejected after the 3-0 goal during the UEFA Women’s Euro 2022 semifinal match between England and Sweden on July 26, 2022 in Sheffield. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Målvakten väljer ändå att fokusera på det positiva från mästerskapet i England.

– Vi har fått riktiga fans som kommer vara med oss till nästa mästerskap. Det är häftigt och kraftfullt. Jag har fått massor av meddelanden från ungdomar som säger att vi är fantastiska och att de vill spela på Friends. Det är fantastiskt och den kraften är jag stolt över att vi har kunnat väcka.

LÄS MER: Ikonens stenhårda kritik mot Cristiano Ronaldo – efter stjärnans önskan: ”Pinsamt! Han blir bara sämre”