SHL-toppklubbens stora oro – kan tappa båda(!) supertalangerna i sommar: ”Det är sagt att…”

Båda är högaktuella för NHL-spel.
Nu fruktar Luleå att tappa supertalangerna Filip Hållander och Noel Gunler.

Luleå gjorde en kanonsäsong under hösten och vintern, och vann SHL:s grundserie. Hur långt det hade räckt i slutspelet vet ingen, då säsongen ställdes in på grund av coronavirusets spridning.

Kan tappa supertalangerna

Luleås höga tabellplacering – och utveckling på flera nyckelspelare – har dock lett till stort intresse hos andra klubbar, och man har stora utmaningar till kommande säsong. Framför allt handlar det om att få behålla flera stortalanger, som kan ta steget över till Nordamerika.

190917 Luleås Noel Gunler under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Luleå den 17 september 2019 i Örebro. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Det gäller kanske framför allt Nils Lundkvist, som slog poängrekord för juniorbackar den gångna säsongen, men även Noel Gunler och Filip Hållander. Gunler fick dock snålt med speltid den gångna säsongen, men väntas gå redan i förstarundan i sommarens draft.

”Det är sagt att…”

Han kan därefter bli kvar i Nordamerika.

– Vi har stora förhoppningar om att han ska göra en jättebra säsong. Det vet man aldrig och det går inte att säga före, men jag tror att han kan göra en riktigt bra säsong den som kommer, säger klubbens assisterande general manager, Ulf Engman, till HockeyNews.

200118 Luleås Filip Hållander jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och HV71 den 18 januari 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Men oro finns även över att Filip Hållander, som fick stora delar av säsongen förstörd i skador, lämnar för Pittsburgh Penguins, som han har kontrakt med.

– Vi vet inte något säkert, men det som är sagt att om han inte spelar i NHL så spelar han hos oss, säger Ulf Engman.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!