SHL-stortalangen öppnar upp om skräcken i hemmet – därför saknades han i premiären: ”Kunde inte andas”

Jättelöftet missade SHL-premiären på grund av sjukdom.
Nu öppnar Simon Forsmark upp om den mycket svåra tiden.
– Jag vaknade precis innan vi skulle åka och kunde knappt andas, säger 18-åringen till Nerikes Allehanda.

Örebro Hockey fick en mycket fin start på nya SHL-säsongen genom att vända och vinna mot Linköping med 3-2 efter förlängning. Men en som saknades hos Örebro var stortalangen Simon Forsmark.

SHL-talangen

På grund av sjukdom kunde inte 18-åringen komma till spel i premiären och nu avslöjas det exakt vad som har hänt med Forsmark. För att tonåringen har inte alls haft det lätt under uppladdningen till nya säsongen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Simon Forsmark, Örebro
220819 Örebros Simon Forsmark under träningsmatchen i ishockey mellan Brynäs och Örebro den 19 augusti 2022 i Tierp. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0081

Under försäsongen har backlöftet plågats av sjukdom en längre tid och nu öppnar han upp om den svåra tiden som varit.
– Det kändes lite feltajmat. Man har tränat hela sommaren och så åker man på det här. Det kändes som man tappade allting direkt. Så det har varit lite tufft att komma tillbaka, säger han i en intervju med Nerikes Allehanda.

”Åt ingenting”

Det var i augusti som 18-åringen var iväg med Juniorkronorna på landslagsläger inför en miniturnering i Finland. Men just inför avresan till turneringen i Rovaniemi hände det värsta för Forsmark.
– Jag vaknade precis innan vi skulle åka och kunde knappt andas. Så jag fick åka hem, säger han till lokaltidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Simon Forsmark, Örebro
211216 Sverige U19 Simon Forsmark under internmatchen i ishockey mellan Sverige U18 och Sverige U19 den 16 december 2021 i Ore. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0084

Det visade sig vara en halsböld och unge Örebrobacken blev sängliggandes i fyra dagar och kunde inte ens äta. Forsmark gick ned fem kilo och behövde ta sig igenom en tiodagars penicillinkur för att kunna bli helt återställd.
– Första veckan åt jag ju inget alls men sedan när jag kunde äta igen så fick jag inte träna. Då gick man upp ganska fort igen. Nu är man väl tillbaka på ungefär samma nivå som tidigare, säger han i intervjun.

I dag mår Simon Forsmark bra igen och förbereder sig för att återvända till matchspel igen. Förra SHL-säsongen i fjol blev det hela 41 matcher och 3 poäng för 18-åringen i sin första riktiga A-lagssäsong.

Dela artikeln för att stötta Simon Forsmark efter den tuffa tiden!

LÄS MER: SHL-stjärnan berättar sanningen – därför nobbade han familjens favoritlag och valde rivalen: ”Jag ville inte dit”