SHL-stjärnans tokilska mot egna tränaren – rasar mot beslutet: ”Jag är extremt besviken”

SHL-stjärnans tokilska mot egna tränaren – rasar mot beslutet: ”Jag är extremt besviken”

Han petades mot Luleå.
Nu rasar David Quenneville mot sin egen tränare.
– Jag är extremt besviken, säger Oskarshamns-backen.

Det var stora rubriker under helgen då John Quenneville oväntat nog petades för Leksand. Men han var inte den enda SHL-stjärna som ställdes åt sidan under helgens SHL-matcher. Även hans bror, David Quenneville, som spelar i Oskarshamn, ställdes oväntat nog åt sidan.

Petades för första gången

David Quenneville gjorde 23 poäng på 51 matcher förra året, och har inlett säsongen med 6 poäng på 16 matcher. Han har spelat i varje match – fram till helgens bortamatch mot Luleå. Han petades då oväntat, och han är inte nöjd.

221025 Oskarshamns David Quenneville deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Oskarshamn den 25 oktober 2022 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Enligt Quennevill rör det sig om att han inte gör jobbet tillräckligt bra defensivt, men det köper han inte.

– Martin (Filander) tycker att det finns problem i mitt defensiva spel… och, uppenbarligen, att laget är bättre utan mig i laguppställningen, säger han till Barometern.

LÄS MER: Stina Nilsson avslöjar rivalernas oväntade ord till henne – som verkligen värmer: ”Det får jag mest respekt för”

”Är extremt besviken”

Quenneville menar dock att han har varit en viktig faktor i lagets framgångsrika powerplay under säsongen, och han toksågar nu sin egen tränare.

– Jag är extremt besviken. Vi har runt 30 procent i powerplay, etta i ligan, och nu blir jag bortplockad. Jag ska vara uppriktigt – det är ett slag i ansiktet. Som jag sa, det finns problem i mitt defensiva spel, och jag kan absolut fixa till det. Men vi är etta i ligan i powerplay och ändra på det. Det kanske inte är världens bästa idé. Men jag är inte coach. Jag kommer fortsätta jobba hårt, vara positiv och göra vad jag kan för att hjälpa laget, säger Quenneville.

221025 Oskarshamns David Quenneville deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Oskarshamn den 25 oktober 2022 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

David Quenneville har flera gånger sagt hur nöjd han är med tillvaron i Oskarshamn, men nu menar backen att det börjar förändras.

– Ja, saker har svängt i 180 i hur man ser på framtiden. Saker förändras, organisationen förändras, ny ”staff” kommer in och det är en del av det. De tycker att jag måste vara bättre, som jag sagt, och det är vad jag fokuserar på just nu.

LÄS MER: Engelske VM-stjärnans hjärtevärmande målgest – till 11-årige pojken med cerebral pares: ”Massiv respekt”