SHL-stjärnans oroande besked mitt i firandet – kan nu lämna efter SM-guldet

Nu firas det som aldrig förr i Växjö.
Men mitt i guldfirandet kommer även ett oroande besked.
Stjärnspelaren Robert Rosén kan lämna klubben för spel utomlands.

Växjö Lakers vann i går sitt andra SM-guld i historien efter en osannolik kross av Skellefteå AIK i SM-finalen. Återigen var det förstakedjan med Robert Rosén, Elias Pettersson och Tuomas Kiiskinen som leverade på högsta, högsta nivå för Växjö.

”Det börjar dra ihop sig”

Nu är hela staden försatt i rejäl guldyra och det kommer att festas länge. Men efter det kommer baksmällan. För nu kan klubben tappa en av sina stora stjärnspelare.

Det handlar om Rosén som är sugen på spel utomlands. 30-åringen förlängde sitt kontrakt med ytterligare ett år i fjol men nu är suget ännu större.
– Vi får se. Det ska absolut bli en funderare på det så får vi se vad som är det bästa i slutändan. Det börjar dra ihop sig i så fall om man ska testa något. Det blir nog inget beslut i kväll men framöver i alla fall, säger Rosén till SportExpressen.

”Pengar är ingen nackdel”

Centern har spenderat hela sin hockeykarriär i Sverige för klubbar som Modo, AIK och så favoritklubben Växjö. Nu vill han testa på utmaningen utanför svensk hockey.
– Lite blandning av båda kan man säga. Jag har spelat åtta år i SHL och hela mitt liv i Sverige så lite mer en utmaning och testa att spela och bo i ett annat land i så fall. Sen är pengarna ingen nackdel, det ska jag inte sticka under stol med. Men jag har inte tagit något beslut än och vi får se vad vi kommer fram till när det är dags, säger Rosén.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Timrås succéspelare lämnar – uppges klar för SHL-rivalen

Foppas hårda kritik mot elitsatsning för barn – som alla idrottsföräldrar borde lyssna på

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);