SHL-stjärnans nya besked – hit vill han flytta: ”Det är hans önskan”

Simon Bertilsson vill lämna SHL.
Och han sikte är helt inställt på KHL.
– Det är hans önskan och det har vi framfört till Brynäs, säger agenten Christian Sjögren till Sportbladet.

Det har varit en hel del rykten kring OS-backen Simon Bertilsson. Kontraktet med Brynäs gäller i ytterligare ett år men där finns en klausul som gör det möjligt att lämna för spel i KHL till nästa säsong.

Deadline 15 maj

Men ännu har ingenting hänt kring Bertilsson och hans klausul gäller endast till 15 maj, enligt Sportbladets uppgifter. Därefter blir han Brynässpelare igen.

Det finns även NHL-intresse för 26-åringen men det han vill allra mest – är att flytta till KHL. Och nu pågår arbetet för fullt med att få till ett KHL-kontrakt.
– Ja, det är hans önskan och det har vi även framfört till Brynäs, säger agenten Christian Sjögren till kvällstidningen och bekräftar även intresset.
– Vi har intresse från KHL, men inget har passat Simon just nu.

”Några som hört av sig”

När det kommer till KHL:s regler så får klubbarna inte presentera nya spelare förrän den 1 maj. Agenten erkänner även att om det inte skulle lösa sig med KHL så är Brynäs hetaste alternativet för nästa säsong – trots intresse från NHL-klubbar.
– Det är några NHL-klubbar som hört av sig, men inget konkret. Och det är stor skillnad på intresse och ett konkret kontraktsförslag, säger Sjögren.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: SHL-stjärnans känga till förra klubben – efter oväntade övergången

Här är Jonathan Dahléns show direkt i Nordamerika – visade upp storformen i natt

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);