SHL-stjärnans jättekritik efter regeringens nya publikbesked: ”Horribelt – fullsmetat på Stureplan”

Djurgården vann mot Luleå.
Då passade Niklas Svedberg på att skicka en rejäl känga – till regeringen.
Horribelt beslut – det är fullsmetat på Stureplan, säger han till C More om det nya publikbeskedet.

Sedan i våras är det tomt på idrottsarenorna runt om i Sverige. I fotbollsallsvenskan har hela säsongen hittills spelats med noll personer på läktarna, vilket har haft enorma konsekvenser på klubbarnas ekonomi, då man blir rejält lidande av uteblivna biljettintäkter.

Regeringens nya besked

I SHL och Hockeyallsvenskan fanns dock förhoppningar om att ha publik under inledningen av säsongen – om än inte fulla läktare så åtminstone några procent av kapaciteten. Men de svenska hockeyklubbarna fortsätter att drabbas av besvikna besked.

201001 Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Malmö Redhawks den 1 oktober 2020 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Förhoppningar fanns om att släppa in 500 personer redan den 1 oktober, men den ändringen – från 50 personer som gällt sedan länge – sköts upp ytterligare, med tanke att börja gälla den 15 oktober. Men under torsdagen kom beskedet att regeringen lägger förslaget på is.

”Horribelt beslut”

Gränsen om 50 personer på idrottsarenorna står därför kvar, vilket har fått enorma reaktioner bland supportrarna. Framför allt har många reagerat på att många andra branscher, till exempel köpcentrum, är fullproppade med folk.

Foto: Twitter

Efter att Djurgården i går besegrat Luleå efter förlängning så valde målvaktsstjärnan Niklas Svedberg att ta bladet från munnen – och dela ut en rejäl känga till regeringen.

– Det är klart att det är speciellt att spela utan publik. Tyvärr kom det ett horribelt beslut i dag från regeringen som saknar logik. Jag menar… Varje krog på Stureplan, på Ullared, tunnelbanan… Det är fullsmetat. Men vi kan inte ha 500 personer här, säger Svedberg till C More, och fortsätter:

– Det är löjligt, så klart.

”Tråkigt för oss”

Svedberg menar att när man väl spelar är fokuset där, och att han vet att publiken hemifrån hejar på från sofforna, men…

– Det är tråkigt för oss, det är tråkigt för dem och så dödar det klubbarna ekonomiskt, så klart. Det kan få många följdeffekter.

LÄS MER: Lias Anderssons helt ärliga ord – berättar om chocken vid trejden från Rangers: ”Trodde banken ringde…”

Få våra nyhetsbrev!