Lias Anderssons helt ärliga ord – berättar om chocken vid trejden från Rangers: ”Trodde banken ringde…”

Han hade det på känn.
Men det var ändå en chock för Lias Andersson när han trejdades bort från New York Rangers till LA Kings.
– Jag trodde det var min bank som ringde…, säger han till Aftonbladet.

Turerna kring Lias Andersson och New York Rangers har varit många och extremt omskrivna. Svensken draftades redan som sjua i draften 2017, och kom således till Nordamerika med stora förhoppningar på sig.

Stort bråk

Men han har inte alls levt upp, och svensken har hela tiden haft svårt att göra sig ordinarie i klubben. Inför förra säsongen trodde många att det sista steget skulle tas,o ch Andersson fick mycket riktigt inleda säsongen i Madison Square Garden.

Lias Andersson, SHL
190808 Lias Andersson of NHL Allstar Team during a NHL Exhibition Game on August 8, 2019 in Tumba. Foto: David Lidström Hultén / SportsHeart/ BILDBYRÅN /

Men det dröjde inte länge innan Andersson på nytt skickades ner till AHL – och då fick han nog. Lias Andersson valde då att vägra att dyka upp på en samling, och straffades av Rangers med en avstängning utan lön, och det hela slutade med att talangen tillbringade våren i HV71.

”Tror verkligen på mig”

Där är han även den pågående säsongen – och Andersson har hela tiden varit tydlig me att han vill få till en trejd från Rangers, och i veckan kom till sist beskedet att han byts bort till LA Kings. Vad han lämnar med för känslor kan han dock inte svara på.

– Det är svårt att säga, men jag fokuserar inte på det. Nu kommer jag till en klubb som verkligen tror på mig, säger han till Aftonbladet.

Lias Andersson, HV71
200307 HV71:s Lias Andersson tackar de tillresta supportrarna efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 7 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Andersson menar att beskedet kom chockartat, trots att Rangers gjort det relativt tydligt att han inte ingår i framtidsplanerna, och samtidigt som Lias Andersson själv varit tydlig med att han inte ser en framtid på Manhattan.

– Jag blev väldigt förvånad. Jag hade på känn att det kunde vara något på gång, men jag blev ändå förvånad, säger Lias Andersson.

”Trodde det var banken…”

Beskedet kom än mer chockartat då Lias Andersson trodde att samtalet kom från… en bank. Men det visade sig alltså att Rangers, mitt under NHL-draften, bytt bort rättigheterna till Andersson för ett val i andrarundan.

– Jag var hemma och hade snackat med min amerikanska bank, som håller till i Los Angeles, hela dagen. Så när jag såg numret trodde jag att det var dem som ringde tillbaka.

LÄS MER: Chockbeskedet: NHL-svensken dumpas(!) efter att ha gjort över 400 matcher – trots tre år kvar på kontraktet

Få våra nyhetsbrev!