SHL-stjärnans ilskna svar till Leif Boork – slår tillbaka efter kritiken: ”Orkar inte med gubbjäveln…”

Leif Boork gick till hård attack mot Linus Omark på sociala medier.
Nu svarar SHL-stjärnan på den häftiga kritiken.
– Han får lägga av nu. Jag orkar inte med gubbjäveln, säger Omark.

Linus Omark var den första spelaren i SHL att tacka nej till OS. Den stora anledningen till forwardens beslut var för att inte riskera att hamna i karantän i Kina, och att OS-upplevelsen inte kommer att bli densamma.

Hårda attacken

Det fick den frispråkige hockeyikonen Leif Boork att gå till hård attack mot Linus Omark på sociala medier. Bland annat kallade han SHL-stjärnan för en ”showgubbe” som bara lirar för pengar.

”Det är bra att Omark tackat nej till OS. För bökigt! Jag tror att han vill spela i Schweiz. Inte så mycket taktik. Showgubbar uppskattas särskilt. Korta resor. Bra pröjs. Bekvämt land att leva i.”, skrev Leif Boork på sitt Twitterkonto.

211230 Luleås Linus Omark jublar efter att han gjort 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Leksand den 30 december 2021 i Luleå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Den före detta tränaren skickade också en tydlig uppmaning till Linus Omarks klubb, Luleå.

”Jag tycker det syns att den innersta passionen saknas. Nej spara pengarna Luleå!.”

Leif Boorks kraftiga utspel har nått Linus Omark – som nu ger en ordentlig känga tillbaka till 72-åringen.

”Orkar inte med gubbjävlen”

– Han får lägga av nu. Jag orkar inte med gubbjäveln, säger han till NSD och fortsätter:

– Det enda jag gör är ju att spela med passion. Fan. Jag är hemma av en enda anledning och det är för att hjälpa den här klubben vinna. Men han gillar inte mig. Det är för att jag sticker ut. Han gillar inte spelare som gör det.

Leif Boork, hockey
180112 Förbundskapten Leif Boork under en presskonferens där Sveriges trupp till OS i ishockey för damer presenteras den 12 januari 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Linus Omark tystade verkligen Leif Boorks utspel på isen. Han stod för tre poäng, 2+1, när Luleå besegrade Växjö på tisdagskvällen med 4–3.

LÄS MER: Linus Omark den första SHL-spelaren att tacka nej till OS – därför vägrar han att åka: ”Resten är jättesugna”

Få våra nyhetsbrev!