SHL-stjärnans enorma jätteilska – efter regeringens beslut om publiken: "Det är hemskt!"

SHL-stjärnans enorma jätteilska – efter regeringens beslut om publiken: ”Det är hemskt!”

Mathias Bromé är arg – han är rejält arg.
SHL-stjärnan anser att regeringen och FHM misshandlar idrotten.
– Det är så dåligt att jag inte vet vad jag ska ta mig till, säger han till SportExpressen.

Under förra veckan kom en oväntad vändning i förhoppningarna om utökad publikkapacitet på svenska idrottsarenor. Framförallt hockeyklubbarna väntade sig att maxantalet för åskådare skulle öka från 50 till 500 från och med 15 oktober.

Bromés jätteilska

Många hockeyklubbar hade även planerat för att kunna öppna upp arenorna ännu mer. Men sedan levererade regeringen och Folkhälsomyndigheten beskedet att beslutet om utökad publik fördröjs ytterligare och tillsvidare är det fortsatt 50 personer på läktarna som gäller.

Mathias Bromé, Örebro
201010 Örebros Mathias Bromé inför ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Örebro den 10 oktober 2020 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0003

Ett hårt slag idrotten och många föreningar som blöder ekonomiskt på grund av den saknade publiken. Sedan dess har de kritiska rösterna varit många och nu ansluter SHL-stjärnan Mathias Bromé.

Örebros stjärnspelare har stor respekt för coronaviruset men han är förbannad över regeringens hantering av smittan. Han är faktiskt väldigt förbannad.
– Det är hemskt! Hur ishockeyn, idrotten, kulturen och teatrar drabbas… Det är så dåligt att jag inte vet vad jag ska ta mig till. När du ser filmer från krogen med fulla människor som festar. Eller att folk trängs inne på Mall of Scandinavia och Ullared. Eller hur det kan vara mer än 50 personer inne på Ica. Då ställer i alla fall jag mig frågan: Men hur kan vi inte ha mer än 50 åskådare på en hockeymatch? Det går inte ens ihop. Det rimmar inte!, säger han i en intervju med SportExpressen.

”Sjukt frustrerad”

Bromés förslag är att införa ett procentuellt publiktak på arenorna istället för att tvingas släppa in endast 50 åskådare.
– Det måste börja hända saker snart innan klubbar går under. Hur man än vrider och vänder på det behövs intäkterna och folk behöver idrott och kultur. 500 åskådare på Friends är en fylld stol och 99 tomma, men går du på Mall of Scandinavia kan det vara 5 000 personer där. Varför kan man då inte få gå på en hockeymatch? Hur går inte det att få ihop? Titta på Schweiz, de har 5 000 på matcherna. Titta på Finland, de har publik. Titta på Ryssland, de har publik. Hur kan de klara av det, men inte vi? Då har vi ju inte särskilt många smittofall just nu, säger han till kvällstidningen.

Mathias Bromé, Örebro
200125 Örebros Mathias Bromé reagerar under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Örebro den 25 januari 2020 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Det är framförallt orättvisan som stör 26-åringen mest av allt. Hur restauranger, nattklubbar och köpcenter kan få fortsätta sina verksamheter medan idrottsklubbar blir rejält straffade i dessa tider.
– Då ska man stänga ned Ullared, Mall of Scandinavia och alla köpcenter. Och endast tillåta att 50 personer ska få vistas på Ica. Annars rimmar det inte, eller har jag fel? Det går inte att ha fullsmockat i ett shoppingcenter och sedan 50 personer i en hockeyhall, det går inte ihop, säger han i intervjun och beskriver sin stora irritation efter att ha sett videor från fullsatta nattklubbar i sociala medier under helgen.
– Klart att man blev sjukt frustrerad. Alla behöver intäkter nu, idrotten, teatern, stå-upp-komiker och många fler, men då blir det en sådan käftsmäll när vissa får ha öppet, men inte andra. Hur kan man tillåta en nattklubb ha öppet men en stor arena kan inte släppa in 500 personer?

LÄS MER: Leksands miljonsmäll efter tvist med Ulf Samuelsson – så mycket får de betala: ”Vi har gått vidare”

Få våra nyhetsbrev!