SHL-stjärnan tokhyllas för fantastiska gesten – erkände felaktig utvisning: ”Sportmanship på riktigt hög nivå”

Matchen stod och vägde – och Leon Bristedt gick omkull.
Då fick Rögle-stjärnan domarna att dra tillbaka en utvisning.
– Vi verkligen passa på att hylla honom för det, säger domaren Johan Magnusson.

Det var helt jämnt i den hyperviktiga matchen mellan Rögle och HV71 igår då bara minuter återstod av matchen. På reslutattavlan lös siffrorna 6-6, när hemmalagets stjärna Leon Bristedt trampade fram med pucken i mittenzonen.

Fina gesten

Bristedt fastnade dock i en duell mot HV71:s Linus Fröberg, och ramlade till isen varpå domaren Johan Magnusson direkt lyfte på armen för utvisning. Två minuters numerärt överläge för Rögle hade mycket väl kunnat avgjort matchen, men till allas stora förvåning så ändrade sig domarna, och Fröberg fick lämna utvisningsbåset utan att avtjäna något straff.

210201 Leon Bristedt efter en träning med Rögle den 1 februari 2021 i Ängelholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

HV71 vann till sist matchen med 7-6 – och efteråt förklarade domarna vad som egentligen hände kring utvisningssituationen. Och det visar sig att det faktiskt var Leon Bristedt själv som räddade HV71.

– Det som händer är att jag drar upp armen och ska rapportera utvisning. Då kommer Leon Bristedt fram till mig och berättar att det inte är någon utvisning. Han ramlar och skapar situationen själv, därav är det en tekniskt felaktig utvisning och då tar jag bort den, säger domaren Johan Magnusson till C More.

”Riktigt, riktigt hög nivå”

Magnusson menar att det är sällan som spelarna faktiskt är ärliga med sådana incidenter på isen, och att det är värt att hylla.

– Det händer inte ofta. Vi verkligen passa på att hylla honom för det. Det är sportmanship på riktigt, riktigt hög nivå. En förebild, skulle jag vilja säga. Att komma fram i det läget av matchen, vara ärlig och ge mig de förutsättningar. Vi ska hylla honom för det, det är stort, säger Magnusson.

Foto: C More

Rögles tränare Cam Abbott var dock inte lika nöjd, då han under matchen var vansinnig på domarna, och efteråt berättade om sina känslor.

– Jag tycker det är häpnadsväckande att dra tillbaka en utvisning. Men jag ska inte stå här och klaga, de är domare och har ett jobb att sköta, och de är två av de bästa vi har.

LÄS MER: Dick Axelsson avslöjar nu Joel Lundqvists hemliga sms – efter profilernas stora ordbråk: ”Alla vet ju att…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!