SHL-stjärnan skrev precis på nytt kontrakt – men öppnar redan för NHL-flytt

Joakim Nygård skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Färjestad.
Men betyder det att han spelar i klubben nästa säsong?
Förmodligen inte.

Det var under minst sagt uppmärksammade former som Joakim Nygård skrev på ett nytt kontrakt med Färjestad. 26-åringen skrev på kontraktet innan nedsläpp i Löfbergs Lila, till hemmapublikens stora jubel.

NHL nästa säsong?

Men med tanke på Nygårds framfart i SHL, så finns det naturligtvis klausuler i det där kontraktet. För siktet är inställt på NHL – kanske redan till nästa säsong.
– Jag tycker att jag har tagit några kliv den här säsongen. Sedan ska det klaffa utanför isen. Det är en bit det också, att ta steget och flytta över. Men nu känner jag mig mogen och redo. Får jag chansen vill jag ta den, säger han till hockeysverige.se.
– Jag vill ta en plats. Jag kommer gå dit jag känner att de tror på mig och att jag kan ta en plats. Det är i NHL jag vill spela och det är ett viktigt beslut att ta i livet. Vi får se helt enkelt.

190131 Färjestads Joakim Nygård jublar efter han gjort 3-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Örebro den 31 januari 2019 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Nygård går mot sin klart bästa SHL-säsong hittills. Han har 15 mål på 39 matcher och kommer med största sannolikhet nå över de 17 mål han har gjort som bäst tidigare.

26-åringen har knappt några meriter från juniorlandslagen och är inte draftad av något NHL-lag. Men med tanke på formen i FBK och att han var en av Tre Kronors bättre forwards i helgen, så borde det finnas intresse i Nordamerika.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);