SHL-stjärnan bekräftar nu själv – jagas av NHL-klubbar efter stora succén

Leon Bristedt har gjort succé i Rögle.
Nu bekräftar han NHL-intresse.
– Jag vet att det är folk som varit och kollat på mig, säger han till Hockeysverige.

Leon Bristedt valde att flytta hem till Sverige efter collegespel i USA inför den gångna säsongen. Och forwarden gjorde braksuccé direkt och var ett av SHL:s stora utropstecken.

Jagas av NHL-klubbar

Många var då förvånade – men under hösten har Bristedts succé bara fortsatt. 24-åringen har gjort hela 17 poäng på 20 matcher, och har dessutom en istid på över 18 minuter per match.

191029 Rögles Leon Bristedt jublar efter att han gjort 0-3 under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 29 oktober 2019 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Succén har inte undgått större ligor. Enligt Hockeysverige finns nu stort intresse från NHL.

”Folk har varit och kollat”

Nu bekräftar han intresset.

– Det är inget jag tänker så jättemycket på, men att få spela där har varit ett mål från när man var liten. Ja, intresse finns det. Det kan jag väl säga. Jag vet att det är folk som varit och kollat på mig. Samtidigt fokuserar jag på Rögle nu och så får vi se efter säsongen vad som händer, säger han till Hockeysverige.

Foto: Bildbyrån

Bristedts Rögle fick en succéstart på säsongen, men har nu halkat ner lite i tabellen.

– Det är viktigt att vara här och nu och må bra och spela bra. Gör jag inte det så kommer det inte komma något erbjudande ändå. Då har jag lagt den energin på att fundera på de där sakerna i onödan. Jag vet att det finns intresse från NHL och det är inte omöjligt att jag får ett erbjudande en dag. Men den dag jag börjar fokusera på det, då är den dagen bara längre bort, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!