SHL-profilens tunga beslut – tvingas nu avsluta karriären efter attacken: ”Det känns förjävligt”

SHL-profilens tunga beslut – tvingas nu avsluta karriären efter attacken: ”Det känns förjävligt”

Han fick flera slag i huvudet under en match mot Djurgården.
Nu tvingas Fredrik Styrman, 31, avsluta karriären.
– Jag kommer att sakna hockeyn, säger han till NSD.

Det var i slutet av den första perioden under en match mellan Djurgården och Luleå, i höstas, som den olyckliga situationen var framme. Fredrik Styrman, profil i Luleå, hamnade i bråk med Peter Holland, som fick ner sin motståndare på isen.

Avslutar karriären

Holland fick av Styrmans hjälm, och efter det delade han ut en rad slag i huvudet på Styrman. Holland fick böta 40 000 kronor för tilltaget, och han missade även fyra matcher på grund av avstängning. Men för Styrman blev konsekvenserna än värre.

211014 Luleås Fredrik Styrman har ont under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Luleå den 14 oktober 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Det blev inget mer spel under den säsongen, och hjärnskakningen visar sig nu vara så pass allvarlig att han väljer att avsluta karriären.

– Jag får fortfarande hjärnskakningssymptom när jag anstränger mig och läkarna har avrått mig från att fortsätta spela, säger Styrman till Norrländska Socialdemokraten.

”Det känns förjävligt”

Styrman menar dock att han, lyckligtvis nog, mår bra i vardagen. 

– Att karriären skulle ta slut någon gång förstod jag. Det gör den ju för alla. Men jag hoppades kunna spela i många år till, och det känns för jävligt att den slutade på det sätt den gjorde. Hockey är samtidigt inte allt, säger han.

190917 Luleås Fredrik Styrman inför ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Luleå den 17 september 2019 i Örebro. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Fredrik Styrman har under månaderna där han försökt ta sig tillbaka till ishockeyn samtidigt börjat studera ekonomi. Han har även blivit pappa.

– Jag kommer förstås att sakna hockeyn. Men det är få förunnat att jobba med sin hobby så länge som jag fick, och jag ser bara framåt nu, säger Styrman. Totalt blev det 260 matcher i SHL för backen, som då svarade för 22 poäng.

LÄS MER: Enorma hyllningen till Rasmus Dahlin – svensken rankas nu som etta(!): ”Det finns få som honom”