SHL-profilens ovanliga drag för att rädda karriären – betalt 320 000 kronor ur egen ficka: ”Har varit värt det”

Skadorna höll på att sätta stopp för karriären.
Då kostade Johannes Salmonsson på operationer för över 300 000 kronor – ur egen ficka.
– Jag är bara glad att det har blivit bra. Det är väl värt det, säger profilen till HockeyNews.

När Johannes Salmonsson gick till Oskarshamn för cirka två år sedan var det en viktig värvning för SHL-laget. Man hade en ung trupp, och Salmonsson kom in med enorm SHL-erfarenhet och rutin, och under hans första säsong gjorde han hela 24 poäng på 50 matcher.

Betalat för karriärens skull

Men skadorna har varit nära att sätta stopp för karriären flera gånger. När profilen spelade i Tyskland för något år sedan bekostade han en operation för att ersätta höften med en protes, och förra säsongen så var det även dags för den andra höften att genomgå samma typ av utbyte.

201217 Oskarshamns Johannes Salmonsson deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Oskarshamn den 17 december 2020 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Totalt är det alltså en hel del pengar som Salmonsson lagt för att rädda sin egen karriär och fortsätta spela – och det är varken klubbar eller försäkringar som påkostar det hela.

– Det kostar 160 000 (kronor) rent. Så det var andra och jag har lagt ner 320 000 på mina höfter. Men det har varit värt det. Det handlar också om att inte ha ont när man lägger av med hockeyn sedan om några år. Jag vill kunna leva på och vara med och köra med grabbarna. Jag är bara glad att det har blivit bra. Det är väl värt det, säger Salmonsson till HockeyNews.

”Säger mycket om hans passion”

Salmonsson är trots allt 35 år gammal, men har inga planer på att sluta spela. Han behöver bara två matcher till för att nå milstolpen på 500 matcher i SHL.

– Jag ville gärna fortsätta spela i några år till. Jag tycker fortfarande att det är så kul och brinner så mycket för det. De pengarna man lägger ner har man förhoppningsvis igen genom att kunna fortsätta spela. Jag menar, jag tror inte att jag kommer att ha den här lönen på ett vanligt jobb, så man tjänar nog in det där. Nu gäller det bara att göra en bra säsong, så man får vara kvar, haha, säger Salmonsson.

200924 Oskarshamns Johannes Salmonsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Oskarshamn den 24 september 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

I Oskarshamn beundrar man Salmonsson för det han gör, och operationerna som han påkostat.

– Det säger en del om hans passion till det vi håller på med tycker jag. Han har investerat i sig själv och det är fascinerande tycker jag. Och roligt. Han ser det verkligen som en möjlighet att lägga pengar på sig själv och sin utveckling och i det här fallet sin hälsa, säger lagets tränare Martin Filander.

LÄS MER: Elias Pettersson avslöjar nu det absolut roligaste han köpt – för alla NHL-miljoner: ”Det är frihet för mig”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!