SHL-profilens jättevrede efter oväntade ryktet om ligarivalen: "Jag är chockad – det är någon idiot"

SHL-profilens jättevrede efter oväntade ryktet om ligarivalen: ”Jag är chockad – det är någon idiot”

Han har ett utgående kontrakt hos Luleå och placeras hos en ligarival.
Nu bemöter Oscar Engsund det stora ryktet om hans framtid.
– Jag är chockad, det är inte sant, säger han till NSD.

Nya SHL-säsongen är fortfarande i säsongsupptakten men redan nu börjar det sippra ut en hel del rykten. Topptippade Luleå har inte bara fått en motig start på säsongen utan skakas nu av två tuffa övergångsrykten.

Till SHL-rival?

Forwarden Isac Brännström ryktas flytta till HV71 och på onsdagen kom nästa nyhet när lagets viktiga back Oscar Engsund omgärdades av flyttrykten. Kvällstidningen SportExpressen kom med uppgifter om att 29-åringen är nära ett kontrakt hos ligakonkurrenten Växjö.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Oscar Engsund, Luleå
221008 Luleås Oscar Engsund under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Luleå den 8 oktober 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0353

Engsund har ett utgående kontrakt med Luleå och enligt uppgifterna ska han vara i långt gångna förhandlingar med Växjö Lakers om en flytt till nästa säsong. Ingenting har ännu skrivits på men det spekulerades i att SHL-profilen kommer att göra klart med ligarivalen under hösten.

LÄS MER: SHL-lagkaptenen går till attack mot egna supportrarna – sätter nu ner foten: ”Är så besviken, ni ska skämmas!”

”Jag är chockad”

Nu bemöter Engsund uppgifterna med sina första ord. Och han kan inte alls förstå sanningshalten här.
– Jag är chockad. Det är inte sant. De vet att jag har ett utgående kontrakt och har sagt att de är intresserade av mig. Men det är allt, säger 29-åringen till lokaltidningen NSD.
– Det är någon idiot som vill sätta igång någon skit, nu när det gungar lite i Luleå Hockey, och försöka förstöra ännu mer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Oscar Engsund, Luleå
220913 Luleås Oscar Engsund poserar för ett porträtt under SHL:s upptaktsträff den 13 september 2022 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0237

Luleåbacken erkänner att han ännu inte har bestämt sig för vad han vill göra nästa säsong. Utan vill helst fokusera på den här säsongen fullt ut.
– Jag vet inte riktigt vad jag vill. Jag har alltid velat testa på att utlandsspel. Men det blir nog svårt för mig att hitta något i Schweiz. Vilket känns som det enda alternativet för mig. Jag trivs samtidigt här. Jag vet också att de vill ha mig kvar. Fast vi har inte kommit så långt i våra samtal. Vi behöver fokusera på nuet, säger han i intervjun.

LÄS MER: Spännande uppgifter: Två SHL-klubbar gör upp om NHL-meriterad forward – har visat konkret intresse

Tre Kronor-chans

Oscar Engsund kom till Luleå från Frölunda säsongen 2016/17 och har sedan dess tagit stora steg i sin utveckling. Senaste säsongen slog backen personbästa med 21 poäng på 49 matcher i SHL och för det belönades han med en landslagsuttagning.

Det blev då tre landskamper för Tre Kronor. Engsund har sammanlagt gjort 82 poäng på 322 matcher i SHL under sina 10 säsonger i högstaserien.

Vad tycker du om det här SHL-ryktet? Dela artikeln och säg din åsikt!