SHL-lagkaptenen går till attack mot egna supportrarna – sätter nu ner foten: ”Är så besviken, ni ska skämmas!”

SHL-lagkaptenen går till attack mot egna supportrarna – sätter nu ner foten: ”Är så besviken, ni ska skämmas!”

Isac Brännströms framtida flytt till HV71 har rört upp känslor i Luleå.
Nu tvingas lagkaptenen Erik Gustafsson sätta ned foten – mot egna supportrarna.
– De ska skämmas, säger han till NSD.

Det har varit rörigt kring poängkungen Isac Brännström under den senaste veckan. 24-åringen har fått en flygande start på säsongen och är med sina 7 poäng på 7 matcher poängbäst i Luleå. Men samtidigt har det kommit uppgifter om att han till kommande säsong är klar för ligarivalen HV71 – och det har inte tagits emot väl uppe i Luleå.

Lagkaptenens ilska

Under veckan har Luleå gått ut med rapporter om att supportrar hotat Brännström och varit utanför hans hem, där hans gravida sambo ska ha befunnit sig. Brännström var själv på träning när supportern, på ett hotfullt sätt, befann sig i närheten av hemmet, och det är en situation som han själv kallat för olustig.

– Jag blev så klart orolig över att någon tar sig friheten att göra så. Min flickvän blev rädd och orolig. Det är inte någonting man tror ska hända, och det borde inte hända. Det är verkligen långt över gränsen för vad man ska behöva ta, har Brännström sagt till Aftonbladet.

221001 Luleås Erik Gustafsson under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Växjö den 1 oktober 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Och nu tvingas Luleå ta ett allt större ställningstagande emot supportrarna som beter sig illa. Lagkaptenen Erik Gustafsson går nu till attack mot sina egna supportrar.

– Helt ärligt förstår jag ingenting av sådana här reaktioner. Det är så här ”businessen” är inom hockeyn och jag tycker det är ett föraktfullt beteende att hålla på på det sättet. Vi är människor också och har våra liv vid sidan av hockeyn och det finns en massa saker som spelar in vad som händer. De som gör så här ska skämmas, säger han till NSD.

LÄS MER: Elias Petterssons smakstart på nya säsongen – gjorde urläckert solomål direkt i NHL-premiären

”Vi behöver det inte”

Erik Gustafsson menar dessutom att övergångar som den Brännström gör inte direkt är ovanlig, och att supportrarna inte har någon anledning att reagera.

– Bara för att man skriver på för en klubb, vilken det än är, så innebär det inte att man ska behöva spela för den klubben resten av livet. Jag är så besviken, det är bedrövligt av våra fans. Ska man supporta Luleå Hockey på det här sättet – då behöver vi det inte, säger han.

220924 Luleås Erik Gustafsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Luleå den 24 september 2022 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

HV71 har fått en katastrofal start på säsongen, och har sju matcher in fortfarande inte vunnit någon match. Luleå, å andra sidan, har på sju spelade matcher nio inspelade poäng, fyra fler än HV71. Isac Brännström fick sin hockeyuppfostran i just HV71 men lämnade för spel i HV71 inför säsongen 2019-2020. Förra året gjorde han 24 poäng och fick även testa på spel med Tre Kronor.

LÄS MER: Spännande uppgifter: Två SHL-klubbar gör upp om NHL-meriterad forward – har visat konkret intresse