Elias Petterssons smakstart på nya säsongen – gjorde urläckert solomål direkt i NHL-premiären

NHL är tillbaka – och Elias Pettersson likaså.
Svensken hade ett tufft fjolår, men verkar ha hittat formen ordentligt.
I natt stod han för ett urläcker mål som fick fansen att gapa.

Vancouver Canucks hade det under inledningen av förra NHL-säsongen tufft. Förlusterna avlöste varandra, och lagets kanske största stjärna, Elias Pettersson, gick inte alls att känna igen. Svensken hade det förtvivlat svårt att producera, och det dröjde fram till efter årsskiftet innan man kunde se glimtarna av potentialen.

Petterssons drömmål

I efterhand har Pettersson berättat att han fortfarande hade problem med en handskada som han ådrog sig våren dessförinnan. Han led av inte få en ordentlig försäsong, men har under sommaren pekat på att han är på väg att hitta en ordentlig form. Pettersson har dessutom producerat fint i de få försäsongsmatcher han spelat, och förhoppningarna var stora inför nattens NHL-premiär.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson (40) and Christian Wolanin (86) celebrate a goal against the Edmonton Oilers during the first period of an NHL hockey game Wednesday, Oct. 12, 2022, in Edmonton, Alberta. (Jason Franson/The Canadian Press via AP)

På andra sidan rinken stod Edmonton Oilers, som av många pekas ut som den allra största favoriten till att vinna Stanley Cup den här säsongen. Men Pettersson behövde inte lång tid på sig för att visa att han menar allvar med den här säsongen. Klockan hade inte ens gått två minuter när Pettersson fick pucken till höger om målet i favoritposition. Han laddade för ett skott – men gjorde i stället en lika oväntad som vacker dragning förbi målvakten, bakom målet, och efter att ha missat pucken en första gång, så lyckades han till slut skicka in ledningsmålet.

”Han menar allvar”

Så klart en rejäl smakstart för Canucks – och för Elias Pettersson, som fick supportrarna att gå i extas med inledningen.

”Elias Pettersson menar allvar den här säsongen”, skriver Harman Dayal, Canucks-skribent för The Athletic.

Det såg länge väldigt bra ut för Vancouver Canucks i matchen. Kort efter 1-0-målet kunde J.T. Miller göra 2-0, och i början av den tredje perioden var ställningen 3-0. Men sen klev Connor McDavid in i handlingen. Han assisterade fram till 1-3-målet, gjorde 2-3-målet själv, och gjorde senare målen som betydde 4-3 och 5-3. Tre mål och totalt fyra poäng var precis den starten som alla Oilers-fans hade drömt om.