SHL-profilens briljanta förslag – så ska Nygren benådas efter skandalen

Färjestad gick ut med en offentlig ursäkt efter Magnus Nygrens rasistiska kommentar. Det räcker inte, menar den förre SHL- och Djurgårdsprofilen Kristofer Ottosson.

Färjestads-stjärnan Magnus Nygren använde sig av rasistiska glåpord efter en lagfest i Karlstad. Stjärnan gick sedan ut och bad om ursäkt, samtidigt som Färjestad tog avstånd ifrån händelsen. Dessutom har lagkaptenen nu fått nobben av Tre Kronor. Men enligt SHL-profilen och den förre Djurgårdsspelaren Kristofer Ottosson räcker det inte.

I Radiosportens hockeypodd ”Istid” säger Ottosson, med över 650 matcher i SHL på meritlistan, att klubben borde göra betydligt mer.
– Jag tycker inte det räcker.  Jag ser ett mycket större ansvar från Färjestad som arbetsgivare. Gör något i stället för att visa att man tar det på allvar, för att visa att man tar avstånd och jobbar emot rasism, säger profien i podden.

Ottosson vill även se att klubben, som bekant slogs ut i fyra raka matcher mot HV71 i kvartsfinalen, jobbar aktivt i närområdet. Dessutom ser han gärna att Magnus Nygren är med och engagerar sig.
– Jag skulle kunna föreslå något sorts antirasistiskt projekt eller integrationsprojekt i Karlstad eller i Värmland med Nygren som ambassadör. Någonting som visar att man tar det på allvar, säger Ottosson till Radiosporten.

LÄS MER: Så sänds SM-slutspelet och kvalet till SHL