SHL-profilen tvingas lägga ned karriären: ”Helt vidrigt – värsta tiden i mitt liv”

Sebastian Lauritzen lägger ned hockeykarriären, 34 år gammal.
Efter upprepade problem med hjärnskakningar.
– De värsta månaderna i mitt liv, säger han till Hockeypuls.

Sebastian Lauritzen har gjort över 500 matcher i svensk hockey för klubbar som Timrå, Sundsvall, Bofors, Linköping, Växjö, Brynäs och Djurgården. När Timrå IK äntligen tog steget upp till SHL i vår fick veteranen följa allt från läktaren.

Lauritzens tuffa beslut

Efter att ha ådragit sig sin sjunde hjärnskakning i karriären så ställdes hela säsongen in. När det nu är dags för Timrås återtåg i svensk hockeyns finrum så har Lauritzen tvingats ta det allra tuffaste beslutet.

I dag meddelar 34-åringen att karriären är helt över. Efter en längre tids betänketid.
– Då fanns inget ljus överhuvudtaget. De första fem månaderna var de värsta fem månader jag haft i mitt liv. Det går inte att beskriva känslan, det var helt vidrigt att vara så begränsad. Så fort jag mådde bra och gjorde något extra åkte jag rätt ner i källaren direkt. Jag är tacksam att jag är där jag är i dag, säger Lauritzen till Hockeypuls.

”Jag är inte bitter”

Det var i höstas som Lauritzen utvecklade PCS (post concussion syndrome) och besvären tog över vardagen. Nu vågar han inte riskera att få en ny hjärnskakning och väljer sin hälsa framför hockeyn.
– Beslutet har vuxit fram under en period. Jag sade tidigt att jag inte skulle ta det så länge jag hade men av hjärnskakningen. Jag ville ta det så nyktert som möjligt. Nu känner jag att jag har kunnat analysera det här, trots att jag inte är hundra procent återställd, säger Lauritzen till hockeysajten.
– Jag känner mig inte bitter över att jag inte fått sluta på min egna villkor. Det är vad det är. Det här tillhör sporten och det är bara att köpa läget.

Dela artikeln för att stötta Sebastian Lauritzen!

LÄS MER: Bjässen lämnar efter finalförlusten – klar för SHL-rivalen

Rikard Grönborgs jätteilska efter tredje raka vinsten i hockey-VM: ”Det är så fegt!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);