SHL-profilen Robin Figrens oväntade Leksandshån: "Vad är det där för nåt!?"

SHL-profilen Robin Figrens oväntade Leksandshån: ”Vad är det där för nåt!?”

Robin Figren säger alltid vad han tycker.
Och nu är han rejält förvånad – över Leksands introlåt.
– Den här hade jag aldrig hört, haha. Det kändes som något från Fame Factory…, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Han har gjort hela 10 säsonger i SHL och hela 188 poäng på 488 matcher. Robin Figren är verkligen en profil inom svensk hockey och drar ofta till sig rubriker.

Figren betygsätter

Ibland kanske mer för vad han säger än det han gör på isen. Just nu spelar 32-åringen sin hockey i schweiziska EHC Kloten men följer fortfarande SHL dagligen.

Robin Figren, SHL
181201 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Växjö den 1 december 2018 i Jönköping. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Nu kommer han med riktigt oväntade ord om Leksand. I podcasten ”Släpp Sargen” får Figren chansen att betygsätta SHL-klubbarnas introlåtar och ge sin personliga åsikt om musikstyckena.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Sågar Leksand

Med ett förflutet i HV71, Frölunda, Linköping och Djurgården har forwarden varit runt i de flesta svenska hockeyarenor och hört en hel del olika introlåtar. Därför förvånar det verkligen att han inte alls känner igen Leksands hymn ”Bröder” av Stiko Per Larsson.
– Den här hade jag aldrig hört, haha. Det kändes som något från Fame Factory… Varför borde de inte ha något mer med daladans och dragspel? Vad var det där för något!?, säger Figren i podden.

Leksand, SHL
201017 Leksands jublar efter seger under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Rögle den 17 oktober 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0010

Robin Figren gör podden ”Släpp Sargen” ihop med Niclas Norlindh. Den senare ger lite mer bakgrund om Leksands introlåt.
– Jag tror inte att, jag kan vara fel ute här, den från början skrevs för Leksand men att man plockade upp den och mer eller mindre gjorde till sin låt. Så nu är det hymnen innan de åker in på isen, säger Norlindh.
– Äh, jag vet inte vad jag ska säga… Och dom går igång på den alltså?, svarar Figren.
– Helt och hållet, säger Norlindh.
– Intressant… Jag säger så här, de borde kastat in ett dragspel för lite högre betyg. Men de får inte mer än 2,2 i betyg av mig, lyder Figrens dom.

SHL-profilen utser sedan HV71:s introlåt till den allra bästa i hela ligan. Och bjuder på en redig hyllning till den svängiga dängan.
– Det är en klockren femma. Jag tyckte också det innan jag hamnade i Jönköping och det tycker jag nu efter. Med handen på hjärtat tror jag att jag pratar för 90% av alla spelarna i SHL om hade håller med mig. Det är sånt sväng och sånt gung i den och man blir så jäkla glad. Samtidigt som man hör hela Kinnarps koka. Och det är hela SHL:s bästa introlåt, säger ”Figge” i avsnittet.

Lyssna här:

LÄS MER: Nu avslöjar Robin Figren det allra värsta hånet han hört på en SHL-arena – och ingen kan hålla sig för skratt

Få våra nyhetsbrev!