Nu avslöjar Robin Figren det allra värsta hånet han hört på en SHL-arena – och ingen kan hålla sig för skratt

Nu avslöjar Robin Figren det allra värsta hånet han hört på en SHL-arena – och ingen kan hålla sig för skratt

Över 500 matcher i SHL.
Då har Robin Figren varit med om ett och annat publikhån.
Men i podcasten ”Släpp Sargen” berättar nu profilen om ett som sticker ut lite extra – och som är omöjligt att inte garva åt.

Coronaviruset har under året påverkat svenska och internationella idrottsklubbar enormt. I SHL är det fortfarande inte tillåtet med publik på matcherna, vilket gör att klubbarna förlorar enomra mängder pengar i uteblivna biljettintäkter.

Berättar om hånet

Men det påverkar även annat, utöver det ekonomiska. Av naturliga skäl så är stämningen i stort sett obefintlig under matcherna som pågår nu, och den riktiga hetsen som kan finnas mellan spelare och lag saknas verkligen.

181201 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Växjö den 1 december 2018 i Jönköping. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Och under alla åren har det definitivt funnits några riktigt sköna hån mellan supportrar och spelare, och från fans till spelare på isen. Detta pratar Robin Figren, med över 500 matcher i SHL i bagaget, om i podcasten ”Släpp Sargen”, som han har tillsammans med humorprofilen Niclas Norlindh.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

”Med i Hollywood-fruar!”

I podcasten avslöjar ”Figge” ett av de allra värsta hånen han fick motta under karriären – och det råkade sammansmälta med en annan speciell händelse.

– Jag åkte på en fläskläpp en gång i Gävle, när jag spelade med Linköping. Jag stod i båset och skulle se om jag skulle sys eller någonting, och så kom Brynäs lagdoktor fram och alltså… han MÅSTE ha varit ute och rökt precis innan. Han kommer och kör in sina händer i min mun, utan handskar, och det kändes som jag fick i mig ett paket Marlboro, säger han.

181122 Publiken ser HV71:s Robin Figren och Brynäs Marcus Ersson under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Brynäs den 22 november 2018 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Och samtidigt så kom ett hån som får duon i podcasten, när det återberättas, att bryta ut i ett asgarv.

– Under tiden han står och rotar i min mun så ser jag hur en supporter, som sitter precis bakom båset, gapar och tittar på mig. Jag har ju uppsvullna läppar, och han skriker då: ”Öh, Figge! Det ser ut som du skulle kunna vara med i Hollywood-fruar nu!”. Jag tyckte den var ganska skön. Men jag slickade på de där Marlboro-fingrarna samtidigt som han står och hånar mig, säger Figren.

LÄS MER: Robin Figren avslöjar nu sitt favoritlag i SHL: ”Om jag är tvungen att välja inför döden…”

Få våra nyhetsbrev!