Robin Figren avslöjar nu sitt favoritlag i SHL: ”Om jag är tvungen att välja inför döden…”

Han har tillhört en hel del svenska klubbar.
Men nu avslöjar Robin Figren sin favoritklubb i SHL.
– Oj skulle jag vara tvungen att välja inför döden så hade jag valt dom, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Hockeykarriären började i moderklubben Hammarby en gång i tiden. Därefter tog allting fart på allvar när Robin Figren lämnade Stockholm för flytt till Göteborg och hockeygymnasium hos Frölunda.

Figrens favoritlag

Sedan kom NHL-draften 2006 där Figren valdes som nummer 70 totalt och kommande två säsonger spenderade han i Nordamerika. 2008 återvände forwarden hem till Sverige igen och har sedan dess representerat Djurgården, Linköping, Frölunda igen och HV71.

Robin Figren, SHL
190322 HV71:s Robin Figren jublar efter kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 22 mars 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Hela fyra SHL-klubbar har det blivit genom åren för profilen Figren. Numera hör han hemma i schweiziska Kloten men han har inte lämnat SHL bakom sig. I nya hockeypodden ”Släpp Sargen” berättar 32-åringen att han fortfarande följer svensk hockey väldigt mycket och han avslöjar även sitt favoritlag i SHL.

”Välja inför döden”

Även om han inte är något hardcore-fan direkt.
– Jag kan väl inte säga att jag håller på något lag så där… Men skulle jag vara tvungen att välja inför döden så hade jag väl satt mig på Scandinavium och hejat på Frölunda, det tror jag ändå. Alla gäng är ju speciella för mig men det är inte så att jag sätter mig och laddar på en hockeylördag inför Malmö-Oskarshamn. Utan det är dom lagen som jag har varit och spelat i, avslöjar han i podden.

Robin Figren, SHL
170218 Frölundas Robin Figren på uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 18 februari 2017 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

Figren, gör hockeypodden Släpp Sargen tillsammans med Niclas Norlindh, och får då svara på frågan om hjärtat klappar mer för Frölunda tack vare att han hade sina finaste år där.
– Ja, delvis. Jag var ju där i sex år totalt, om man tar med gymnasiet också, och jag hade jäkligt kul där. Jag ser fortfarande Göteborg som mitt andra hem och har fortfarande mycket polare där. Det är väl helheten och att jag har haft flest år där som gör att jag väljer dom, erkänner 32-åringen.

Senaste säsongen blev det 48 poäng på 36 matcher för Robin Figren i Schweiz och Kloten. Den här säsongen har börjat lika bra med fyra poäng på de fyra första matcherna.

Lyssna här:

LÄS MER: Nu avslöjar Robin Figren det allra värsta han hört från en motståndare på isen: ”Var ändå en träningsmatch…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!