Nu avslöjar Robin Figren det allra värsta han hört från en motståndare på isen: ”Var ändå en träningsmatch…”

Dick Axelsson fick matchstraff för att ha sagt ”sug k*k”.
Nu berättar Robin Figren, i podden ”Släpp Sargen”, om det allra värsta han hört på isen.
– Det kändes lite överladdat. Det är ändå träningsmatch, säger han i podcasten.

Det är en av säsongens stora snackisar inom svensk hockey. I mötet mellan Djurgården och Malmö Redhawks, på Hovet, så blev det bara spel i en period för Dick Axelsson.

Omdiskuterade matchstraffen

Han lämnade isen efter 20 spelade minuter – och fick sedan inte komma tillbaka. Anledningen? Dif-profilen hamnade i ett ordbråk med stjärnan Fredrik Händemark, skrek mot honom att ”suga kuk” – och fick sedan inte komma tillbaka.

Robin Figren, SHL
181101 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och HV71 den 1 november 2018 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Det har lett till stora diskussioner inom svensk hockey om vad man egentligen får säga, och vad som bör leda till matchstraff och avstängningar. Samma diskussion uppstod även förra säsongen när den dåvarande Färjestad-stjärnan Marcus ”Lilliz” Nilsson blev avstängd för att ha sagt ”du suger” till en domare.

Figrens värsta ord

Nu, i den nya podcasten ”Släpp Sargen”, berättar den förre SHL-profilen Robin Figren om det värsta han hört på isen.

– Det var precis när jag kom hit (till Kloten), för ett år sedan ungefär – och det var en av mina första träningsmatcher. Då mötte vi Thurgau. De hade två tvillingbrorsor som hette Jones i efternamn, säger han.

Robin Figren, SHL
190322 HV71:s Robin Figren jublar efter kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 22 mars 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Och det som Figren sedan får höra är… ganska grovt.

– Vi spelar den matchen och det händer någonting på isen. Då står en spelare i vårt lag, Jeffrey Füglister, och en spelare i deras lag – en av de här brorsorna då – och gapar på varandra mellan båsen. Då säger han, i det andra laget då, att ”If you touch me again, I’m gonna take my skate off and cut your throat”, säger ”Figge”.

”Det är ändå träningsmatch…”

Robin Figren, som gör podcasten ”Släpp Sargen” tillsammans med Niclas Norlindh, menar att han till sist bara kunde skratta åt det grova påhoppet.

– Den är ju ganska hård sådär, men jag började tänka lite att hur skulle det se ut ändå. Tänk om han skulle gjort det! Tänk om han är på isen, böjer sig ner, börjar knyta av ena (skridskon) och jaga honom för att ”slicea” honom. Det kändes lite överladdat. Det är ändå träningsmatch.

– Jag blev lite fnittrig samtidigt som jag kände att ”den var lite hård, den där”, men tänker man ett varv till så blir det ganska kul.

LÄS MER: Skrällbeskedet: Lias Andersson bortbytt av New York Rangers – här är hans allra första ord efter beskedet

Få våra nyhetsbrev!