Skrällbeskedet: Lias Andersson bortbytt av New York Rangers – här är hans allra första ord efter beskedet

Tiden i New York Rangers har varit stökig.
Nu är Lias Andersson bortbytt.
Svensken är nu helt klar för LA Kings.

Lias Andersson draftades redan som sjua av New York Rangers under draften 2017. Många blev förvånade över att talangen gick så pass tidigt i draften, men Rangers tycktes helt säkra på att det var någonting extra man valt, och förhoppningarna var enorma.

Bortbytt från Rangers

Men Anderssons tid i Rangers blev en stor flopp. Svensken lyckades aldrig slå sig in i ordinarie, och i vintras hamnade han dessutom i en rejäl dispyt med den sportsliga ledningen, och bad om att få trejdas bort.

180403 Rangers Lias Andersson under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Det var blev i stället en säsongsavslutning i HV71, och det lånet förlängdes under sommaren till att gälla hela den kommande säsongen. Men under onsdagskvällen så kom beskedet som Lias Andersson själv säger sig ha väntat på.

Första orden

Mitt under NHL-draften trejdade nämligen Rangers bort hans rättigheter till LA Kings.

– Jag har sökt en nystart ett tag nu. Min situation med Rangers var inte den bästa. Jag har hoppats på att trejdas till en annan organisation. När det hände var det en lättnad, säger Lias Andersson till jouranlisten Jack Harris.

200919 HV71:s Lias Andersson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 19 september 2020 i Göteborg . Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Rangers fick, i utbyte mot Lias Andersson, ett andrarundaval av LA Kings under gårdagens draft. Det utnyttjade man till att välja den kanadensiske forwarden William Cuylle.

HV:s besked

Många HV71-fans blev dock oroliga efter beskedet, med tanke på att LA Kings möjligtvis vill att Lias Andersson ansluter till laget lagom till NHL-säsongen drar igång. Men de behöver inte oroa sig, menar lagets sportchef, Johan Hult.

– Lias kommer att vara här resten av säsongen och ska ingenstans. Det enda som är att detta öppnar för honom att fortsätta sin säsong i NHL när vi är klar med vår säsong till våren. Men den möjligheten hade funnits oavsett om han tillhörde Rangers, Kings eller någon annan NHL-klubb, säger han till SVT.

LÄS MER: Bomben: Supertalangen är klar för SHL-klubben – valdes som sexa i NHL-draften

Få våra nyhetsbrev!