SHL-profilen Hannes Hyvönen avslöjar nu – nära att dö mitt under karriären: ”Vodkan räddade mitt liv”

Hannes Hyvönen blev en kultlirare med Färjestad.
Nu kommer nya, chockerande avslöjanden om hans karriär.
Där det bland annat kommer fram hur nära han var att dö under en festkväll – och att han ville ta livet av sig i Karlstad.

Hannes Hyvönen kom till Färjestad 2003 och blev direkt en publikfavorit. Under debutvåren blev det hela elva mål under de tio första spelade matcherna, och under två raka år ledde han Färjestad till silver.

Nära att dö

Men efter sin första hela säsong i Karlstads-laget så blev speltiden alltmer sporadisk, och 2004 gick flyttlasset i stället till Finland. Den finländske kanonskytten återvände dock till Färjestad 2011, för en framgångsrik säsong.

040407 Ishockey, Elitserien, Final, HV71 – Färjestad: Hannes Hyvönen, Färjestad © Bildbyrån

Men nu avslöjar legendaren att han året dessförinnan, 2010, höll på att dö under en fest i London.

”Jag vaknar inte förrän vi landar i London. Vi åker till en fin villa i en förort till London. Vin och kokain kommer in, och det finns kvinnor i överflöd. Allt är en fröjd tills mitt hjärta börjar slå kraftigt”, skriver han i en ny självbiografi, enligt VF.

Ville ta sitt liv

På inrådan från en annan före detta SHL-profil, Jere Karalahti, så drack Hyvönen en halvliter vodka för att få stopp på hjärtklappningen.

”Jere Karalahti har precis räddat mitt liv genom att be mig dricka en halv liter sprit. Det konstigaste är att jag inte ens känner mig full.”, skriver han.

031027 Ishockey, Elitserien: Hannes Hyvönen, Färjestad. Jubel. © Bildbyrån

Hyvönen avslöjar även att han, när han bodde i Karlstad, ville ta sitt liv.

”Jag dricker mer och mer rödvin. Jag tar fler piller. Jag slutar äta. Jag kan inte sova längre. Jag sitter vaken hela natten. Så småningom kommer ögonblicket när jag bestämmer mig för att jag ska hänga mig själv på takbjälkarna i min lägenhet. Det finns bara ett dilemma. Jag inser det när jag blickar mot taket i lägenheten. Det är tre och en halv meter upp dit. Jag kommer inte dit. Lampkroken hänger där, men den tål inte min vikt. Jag kan inte ens ta mitt eget liv.”, skriver han.

Hannes Hyvönen ska nu, genom terapi, må bra och har fått ordning på sitt liv.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!