SHL-profilen dumpades i våras – nu är han klar för 3:e(!) klubben på ett halvår

Han var inte önskvärd i Malmö och fick lämna i våras.
Nu står det klart att SHL-profilen Jens Olsson är klar för sin 3:e klubb på ett halvår.
I dag skrev 35-åringen på för ett kontrakt resten av säsongen.

Det här året har verkligen varit händelserikt för SHL-profilen Jens Olsson. I våras fick 35-åringen beskedet han inte längre var önskvärd i Malmö Redhawks trots ett år kvar på kontraktet.

Jens Olsson ny klubb

Därför fick Olsson hitta ny klubb till den här säsongen. I slutet av september skrev han på ett korttidskontrakt med Geneve-Servette i schweiziska ligan.

Jens Olsson, SHL
190327 Malmö Redhawks Jens Olsson deppar efter 5-1 under kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Malmö Redhawks 27 mars 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Men där blev det inte heller någon fortsättning för backveteranen. Efter att Olsson gått klubblös i en och en halv månad har nu 35-åringen gjort klart med ny klubb.

”Jag är väldigt glad”

Jens Olsson har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen med finska TPS.
– Jag är väldigt glad. Jag vill bidra till att laget ska börja vinna matcher och lyfta i tabellen, säger han till klubbens officiella webbplats.

SHL-profilen var även aktuell för Södertälje i HockeyAllsvenskan men väljer alltså att fortsätta karriären utomlands. Olsson ersätter även landsmannen Christoffer Persson, som efter en månad på lån i TPS återvänder till HV71 igen.

LÄS MER: Chockbeskedet: SHL-profilen lämnar utländska klubben – efter bara sju spelade matcher