SHL-poängkungen anmäls nu – riskerar avstängning efter stenhårda orden mot domarna(!)

Marcus Nilsson tappade känslorna efter förlusten mot Växjö.
Nu anmäls han.
”Lilliz” ska ha hånat domarna med flera hårda ord.

Färjestad var i ledning med 3-0 mot Växjö, och gick mot tre poäng. Men Lakers kom tillbaka – och gjorde en makalös avslutning.

Ilska efter vändningen

Med fem minuter kvar av matchen reducerade man, på bortaplan, till 2-3 – och med tre minuter kvar kom dessutom 3-3. I förlängning kunde dessutom vändningen fullbordas då Ilari Melart med sitt andra mål i matchen sköt två poäng till Växjö.

200123 Färjestads Marcus Nilsson deppar efter förlusten i ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Växjö den 23 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Då rann det över för Färjestads poängkung Marcus ”Lilliz” Nilsson. Nu anmäls han till disciplinnämnden.

”Du suger”

Efter matchen ska Nilsson varit irriterad på den mängd utvisningar som Färjestad tilldelades, och gick till attack mot domarna.

”Bra jobbat, ni förstör matchen”, ska han ha sagt, enligt anmälan.

200123 Färjestads Marcus Nilsson åker av isen efter han fått matchstraff efter avblåsningen i ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Växjö den 23 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Nilsson fick först ett ”Game Misconduct”, men då han sedan yttrade ”du suger” till domaren så blev det ett ”Match Penalty”. Det gör att Nilsson automatiskt stängs av i en match.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!