SHL-målvakten helt knäckt efter mardrömssäsongen – berättar nu var han vill spela nästa säsong

.

Han har en riktig mardrömssäsong bakom sig.
Nu berättar Moramålvakten Christian Engstrand var han vill spela nästa säsong.
– Det finns intresse från ett par klubbar, säger han till Hockeysverige.

Det blev en riktigt, riktigt tuff säsong för målvakten Christian Engstrand senast. Först åkte han på en hjärnskakning som höll honom borta från spel en längre tid.

Mardrömssäsong i SHL

När han sedan kom tillbaka till spel igen så hade ersättaren Janne Juvonen gjort det så bra att han fick fortsatt förtroende mellan stolparna hos Mora. Engstrand fick nöta bänk och kom först tillbaka till hetluften igen när det var dags för stekhett kvalspel mot Leksand.

Och slutade, som vi alla vet, i ren bedrövelse när Mora fick lämna SHL och se sin värsta rival ta platsen. Det har gått några månader sedan kvalfiaskot mot Leksand och Engstrand har lämnat Mora.

Christian Engstrand, Mora
190309 Moras målvakt Christian Engstrand med en idolbild på Jan Simons på hjälmen under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Mora den 9 mars 2019 i Stockholm.
Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

”Vi vek ned oss…”

Men han kan ändå inte släppa besvikelsen.
– Det är lätt att säga det här i efterhand men när man står där i skarpt läge är det svårt att peka ut vad som går fel. Nu har man kunnat analysera det en, två och tre gånger. Nej, det är skittråkigt för staden och för alla runt klubben. Vi hade definitivt materialet för att klara oss kvar men vi fick inte ihop det när det gällde. Jag tycker man kan säga att vi vek ned oss litegrann. Jag vill bara säga att jag från Morahåll fått väldigt bra stöd efteråt, både från fans och sponsorer. De känner att man gett allt liksom. Det är jag väldigt tacksam för. Jag vill ge en stor eloge till alla runt laget och i staden, säger han i en intervju med Hockeysverige.

Christian Engstrand, Mora
190312 Moras målvakt Christian Engstrand under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Mora den 12 mars 2019 i Örebro.
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

”Det finns intresse”

Engstrand kör just nu egen försäsong i väntan på ny klubb. Men siktet är ändå inställt på var han vill spela nästa säsong.
– Ja, just nu är det utomlands som gäller. Men man ska aldrig stänga några andra dörrar heller så vi får se vad som händer de kommande veckorna. Men ska jag vara ärlig har jag inte riktigt släppt det som hände med Mora, än. Jag är extremt besviken med hur allt blev där och det kommer ta ett tag att kunna släppa det. Jag lider så mycket med alla fanns och allt folk runtomkring laget som jobbat så extremt hårt för att vi spelare ska kunna ha det bra och prestera, säger han till hockeysajten.

30-åringen erkänner även att det finns intresse för honom och att han inte är särskilt orolig över att det ska lösa sig till nästa säsong.
– Jodå, det finns intresse från ett par klubbar. Det känns kul, förstås. Jag sitter inte i sjön på något sätt utan vi får se vad som händer när det ska fattas beslut. Det ska kännas rätt, det är det viktigaste. Speciellt nu efter förra säsongen med hjärnskakningen och degraderingen. Det var en väldigt tung och en jäkligt tråkig säsong rent allmänt, säger Engstrand.

LÄS MER: Supertalangens val – lämnar SHL-klubben redan i sommar!

Här är hela hockey-Sveriges mest oväntade värvning – de värvar en grekisk(!) lirare

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);