Uppgifter: Supertalangens val – lämnar SHL-klubben redan i sommar!

.

Jesper Boqvist ser ut att vara förlorad för Brynäs.
Enligt MrMadhawk kommer 20-åringen inom kort skriva ett NHL-kontrakt med New Jersey Devils.

Jesper Boqvist fick sitt stora genombrott i SHL den gångna säsongen.

20-åringen imponerade stort och gjorde 13 mål och hela 35 poäng på 51 matcher, och var med det en av lagets bästa spelare.

Flyttar redan nu

Succén i Sverige har även gjort att det finns ett stort intresse på andra sidan Atlanten, och det har länge sett ut som att Boqvist redan i sommar skriver ett kontrakt med New Jersey Devils, som draftade honom i andrarundan 2017.

Nu ser han ut att ha gjort sitt val.

Brynäs hade förhoppningar om behålla supertalangen även över nästa säsong, för fortsatt utveckling och en större roll, än en mer tillbakadragen roll i Devils eller i farmarligan.

Men enligt MrMadhawk så kommer Boqvist att testa på spel i Nordamerika redan nu.

Kan återvända

Bloggaren skriver att forwarden kommer skriva på ett tvåvägskontrakt med Devils, vilket alltså gör att han kan spela i både AHL och NHL, och att parterna är mycket nära varandra.

Brynäs får därmed starta säsongen utan Boqvist i truppen, men skulle 20-åringen inte slå sig in i NHL så kan han, senare under hösten, återvända till SHL snarare än att spela i AHL.

Foto: Bildbyrån

Devils har förstavalet i sommarens NHL-draft och kommer, med all säkerhet, att välja antingen amerikanen Jack Hughes eller finländaren Kaapo Kakko, som gjorde braksuccé under VM.

I organisationen finns dessutom sedan tidigare en hel drös av spännande talanger, däribland VM-svensken Jesper Bratt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!