SHL-legendaren drabbad av hjärtproblem – berättar nu om skräcken: ”Aldrig känt någon sådan smärta”

Juha Riihijärvi drabbades av hjärtproblem.
Nu berättar SHL-legendaren om skräcken.
– Jag har aldrig känt någon sådan smärta, säger han till Kvällsposten. 

Det var i slutet av februari som SHL-legendaren Juha Riihijärvi var med om det otäcka. Efter ett helt vanligt träningspass på gymmet slog det till.

SHL-ikonens skräck

Finländaren, som gjort hela 366 poäng och 430 matcher för Malmö Redhawks, blev sjuk dagen efter och drabbades av feber och halsont. Några dagar senare dykte det plötsligt upp vita prickar på halsen.

Juha Riihijärvi, Malmö Redhawks
021017 Ishockey, Elitserien: Juha Riihijärvi, Malmö. © Bildbyrån – 26415 D

Sedan strålade smärta ut från hjärtat. Och då blev det riktigt otäckt.
– Det gjorde inte ont vid bröstet. Smärtan kom direkt från hjärtat. Jag har aldrig känt någon sådan smärta tidigare, säger Riihijärvi i en intervju med Kvällsposten.

Inlagd på sjukhus

Den förre hockeyforwarden agerade direkt och tog sig till närmaste sjukhus. Där kunde det snabbt konstateras att han drabbats av svår inflammation vid hjärtmuskeln.

Juha Riihijärvi, Malmö Redhawks
051212 Ishockey, Juha Riihijärvi, Malmö. © Bildbyrån – 28313

50-åringen blev kvar fyra dagar på sjukhuset innan han fick återvända hem igen. Sedan dess har han återhämtat sig under mars och april och mår i dag bra.
– Jag får spela lite golf numera. Men jag får inte träna, jag får inte gå till gymmet eller springa. Men annars känns det bra numera, säger han till kvällstidningen.

Bor kvar i Sverige

Riihijärvi känner att återhämtningen går bra men att det tar lång tid. Här näst väntar återbesök på sjukhuset i mitten av maj för att få nytt besked om hjärtat. 
– Då får vi se hur återhämtningen har gått, säger han i intervjun och vill lyfta fram fruns enorma stöd under den svåra tiden.
– Ja, verkligen! Hon får ju vara den som är ute och handlar och sköter alla sådana saker nu.

Förutom spel i Sverige hann Juha Riihijärvi även med klubbadresser i Schweiz, Danmark, Österrike, Italien och hemlandet Finland så klart. Han bor i dag kvar i Sverige och har sitt hem i skånska Höllviken.

LÄS MER: Bomben: SHL-ikonen återvänder från NHL – men går till värsta ärkerivalen(!)