SHL-lagets glädjebesked - backstjärnan nära att återvända från NHL-klubben!

SHL-lagets glädjebesked – backstjärnan nära att återvända från NHL-klubben!

.

Han skrev NHL-kontrakt för en månad sedan.
Men redan nu ser Olle Alsing ut att återvända till Djurgården.
– Det näst intill räknar jag med, säger sportchefen Joakim Eriksson. 

Olle Alsing var stundtals petad i Leksand, så när han lämnade för spel i Djurgården var det få som hade förväntningar på att han skulle bli en toppback.

Skrev NHL-kontrakt

Men Alsing etablerade sig snabbt och fick sitt riktigt stora genombrott den gångna säsongen.

Totalt blev det 49 matcher i grundserien där backen svarade för 15 poäng, och i slutspelet var han en av lagets viktigaste spelare när man tog sig till den första SM-finalen på nio år.

Succén gick heller inte obemärkt förbi.

Det kom tidigt uppgifter om att NHL-klubbar var intresserade, och för cirka en månad sedan skrev 23-åringen på ett kontrakt med Ottawa Senators.

Klubbens drömbesked

Tanken har varit att Alsing ska på Ottawas camp i slutet av juni, men redan nu kan Djurgården glädja sig åt ett drömbesked.

Till klubbens hemsida meddelar nämligen sportchefen Joakim Eriksson att man är nära att komma överens med Ottawa angående ett lån.

181027 Djurgårdens Olle Alsing jublar efter 2-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Växjö den 27 oktober 2018 i Stockholm.
Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Det betyder att Alsing, med högsta sannolikhet, kommer att tillbringa kommande säsong med Djurgården.

– Vi har en väldigt god dialog med Ottawa om att få låna honom hela nästa säsong från start till mål, säger han enligt Expressen, och fortsätter:

– Det näst intill räknar jag med, säger han.

Djurgårdens backsida har redan förstärkts ordentligt av Marcus Högström, som efter en säsong i Nordamerika återvänt till Stockholmsklubben.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);