SHL-kvalhjälten tvingas avsluta hela hockeykarriären – bara 27 år gammal

.

Han var en av de stora hjältarna när Mora gick till SHL 2017.
Men efter två mörka säsonger så tvingas Kevin Goumas lägga ned karriären.
Endast 27 år gammal.

Säsongen 2016/17 dominerade Kevin Goumas i Mora och var en av HockeyAllsvenskans allra bästa spelare. Med 44 poäng var han näst bäste poänggörare i Mora och totalt fyra i hela seriens poängliga.

SHL-kvalhjälte för Mora

Goumas levererade även fullt ut i kvalresan som slutade med total succé när Mora slog ut ärkerivalen Leksand i SHL-kvalet och Goumas gjorde sex mål i kvalspelet. Men efter den grymma succésäsongen blev allt bara värre.

Kevin Goumas, Mora
161012 Moras Kevin Goumas under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Mora den 12 oktober 2016 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135718

Amerikanen missade hela säsongen i SHL på grund av en knäskada och fick sedan lämna Mora inför senaste säsongen. Flyttlasset gick vidare till Björklöven i HockeyAllsvenskan men efter åtta poänglösa matcher så dumpades Goumas.

Efter ytterligare en misslyckad tid i Österrike valde amerikanen att vända hemåt igen och fick kontrakt i ECHL i USA. Men nu kommer det dystra beskedet.

Lägger ned karriären

27-åringen meddelar på Instagram att hockeykarriären är över och att han tvingas lägga skridskorna på den berömda hyllan på grund av skadehelvetet.
”Jag fick chansen att jaga min barndomsdröm – att spela i NHL. Även om det aldrig hände, så har jag träffat många fantastiska lagkamrater på vägen och fått både fina vänskaper och oräkneliga minnen, från USA till Europa. Jag slutar inte för att jag vill, utan för att jag måste. De flesta vet vad jag har gått igenom en hel del de senaste två åren och jag försökte ge det en chans till. Under det senaste året har jag förstått att jag fysiskt inte klarar av att gå ut och spela på den nivå jag en gång kunde göra”, skriver han i sitt känslosamma inlägg.

Under sin tid i HockeyAllsvenskan gjorde Kevin Goumas imponerande 53 poäng på 69 matcher.

LÄS MER: Efter bomben – han blir Frölundas nya tränare!

Klart: Leksand värvar poängstark forward – återvänder efter spel utomlands

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);