SHL-kvalhjälten lägger skridskorna på hyllan – endast 26(!) år gammal

John Westin var en av hjältarna som var med och tog upp Timrå till SHL.
Nu väljer han att lägga skridskorna på hyllan, endast 26 år gammal.

Timrå tog sig via kvalsegern mot Karlskrona tillbaka till finrummet i SHL. Till nästa säsong har klubben värvat rejält och bland annat plockat in målvakten Niklas Svedberg och anfallsduon Mattias Guter och Rickard Palmberg.

Men en av kvalhjältarna följer inte med på SHL-äventyret. John Westin, 26, lägger av.

Westin blir materialare

Men Westin kommer inte lämna klubben för det. I stället tar han en plats som en av två materialare i laget.

Det kommer spenderas mycket tid i omklädningsrummet, trots allt.
– Det kom väl lite oväntat för de flesta. Efter förra säsongen, funderade jag på hur jag kände och ville ha det. Jag kände inte att jag hade drivet att flytta iväg och spela i allsvenskan, sånt sug efter hockeyn hade jag inte så jag hade kunnat göra det. Jag tar det som det kommer och har inte känt något sug efter hockeyn ännu och trivs jättebra med materialar-jobbet som jag har nu, säger Westin till Sportbladet.

”Brinner för Timrå”

Totalt blev det fyra raka säsonger i Timrå för Westin, som alltså fick kröna karriären med SHL-avancemang.

Tillsammans med den förre Timrå-kaptenen Anders Huss bildar han nu materialarpar. Just nu är han inne på sin andra vecka på jobbet och blir upplärd i arbetet.
– Jag brinner för Timrå IK och allt runt omkring är roligt. Jag är intresserad av material, det har jag alltid varit och gillar att serva grabbarna. Det är ett kanonjobb. Huss har tagit bra hand om mig, säger Westin till Sportbladet.

LÄS MER: Efter succésäsongen: Svenske NHL-rookien skriver på för klassikerklubben

Jimmie Ericsson avslöjar allt om jättevändningen i Skellefteå: ”Därför fortsätter jag spela…”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);