Jimmie Ericsson avslöjar allt om jättevändningen i Skellefteå: ”Därför fortsätter jag spela…”

Efter många turer fram och tillbaka blev Jimmie Ericsson, 38, till slut klar för ytterligare en säsong i Skellefteå AIK.
Och målsättningen är glasklar.
– Jag fortsätter spela för att jag älskar att vinna. För att jag vill vinna SM-guld en gång till. Så är det, säger Ericsson till SportExpressen.

Jimmie Ericsson går in på sin 15:e säsong i Skellefteå AIK, men länge såg det ut som att det inte skulle bli någon fortsättning. Ericsson var inte helt nöjd med hur klubben värdesatte hans kapacitet, men till slut lyckades 38-åringen och sportchefen Mikael Lindgren komma överens.
– Om jag ska spela hockey så vill jag förstås inte att det ska vara bara för att folk ska vara snälla mot mig för att jag varit länge i laget. Jag vill att klubben verkligen ska vilja att jag ska spela. Det intrycket fick jag inte från början. Men när de kom tillbaka efter en vecka så framförde de saker annorlunda, säger Ericsson till SportExpressen.

”Där är jag besviken”

Efter skadeproblem avslutade Ericsson förra med att göra sju poäng på 16 slutspelsmatcher, och för sjunde gången på åtta år gick Skellefteå till final, men där fick de se sig besegrade av Växjö. Nu är Ericsson ute efter revansch.
– Jag fortsätter spela för att jag älskar att vinna. För att jag vill vinna SM-guld en gång till. Så är det, säger Ericsson, som har två guld på meritlistan.

Fjolårsmästarna Växjö nämns återigen som en av förhandsfavoriterna och till den här säsongen har de fått förstärkning av den förra Skellefteåbacken Niclas Burström, som 2016 blev utsedd till årets back i SHL.
– Det där är alltid en enskild individs val. Däremot kan jag säga att jag gärna hade haft ”Nisse” i mitt lag. Det är klart jag hellre sett honom hos oss än i Växjö, så på det sättet är jag besviken, säger Ericsson till SportExpressen.

Dela artikeln om du unnar Jimmie Ericsson ännu en SHL-säsong!

LÄS MER: 11 år efter avskedet – det här gör Tommy Salo i dag: ”Det var helt sjukt”

Niklas Wikegårds mäktiga hyllning – till den som förtjänar det så mycket

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);