SHL-klubbens syrliga svar – efter fräcka värvningskuppen: "Förstår att han är besviken..."

SHL-klubbens syrliga svar – efter fräcka värvningskuppen: ”Förstår att han är besviken…”

Örebro kuppade till sig Aaron Palushaj från Brynäs.
På grund av orimligt mycket pengar enligt Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.
Men nu slår Örebro tillbaka med ett syrligt svar.

I tisdags kom bomben att SHL-stjärnan Aaron Palushaj lämnar Brynäs för SHL-rivalen Örebro. En riktigt uppmärksammad övergång inom SHL.

Brynäs kritik

Palushaj gjorde imponerande 45 poäng på 51 matcher förra säsongen och Brynäs gjorde även allt för att behålla sin publikfavorit. Men fick bitter ge upp när Örebro blandade sig in i handlingen.
– Vi har gjort allt vi kan, men förhandlingen har i vårt tycke spårat ur. Det blev orimligt höga pengar som figurerade. Därför valde vi att kliva av, när det endast handlar om pengar är det inte rätt för Brynäs IF, det känns inte rätt i hjärtat och ligger inte i linje med hur vi i föreningen arbetar, sa sportchefen Stefan Bengtzén med en rätt så bitter underton i ett pressmeddelande.

Ett resonemang som Brynäs sportchef sedan utvecklade för Gefle Dagblad.
– När pengarna började dra iväg, då kände vi att han vill inte ”bad enough” spela i Brynäs. Så var det inte innan. Det var när det började blossa upp med KHL och andra svenska klubbar. Då drevs det igång en cirkus. Då har man ingen klubbkänsla, sa Bengtzén till tidningen.

Örebros svar

Nu svarar Örebros sportchef Niklas Johansson och slår tillbaka att det skulle handla om ”orimliga siffror”.
– Han var otroligt noggrann innan han gjorde sitt val. Han har ringt och pratat med flera av våra spelare och även med Niklas Eriksson (assisterande tränare). Det (pengarna) är inte så farligt för den här typen av spelare, han är en av de bästa i ligan. Och jag tror inte det över huvud taget spelar in för hans del. Det är mer frågorna kring tränare, spelare och sådana bitar. Jag tror stämningen i arenan vägde in jäkligt mycket också. Sedan förstår jag att Bengtzén är besviken, säger Johansson med en syrlig passning, till Gefle Dagblad.

I slutet av juli ansluter Aaron Palushaj till sina nya lagkamrater i Örebro Hockey.

LÄS MER: OS-forwarden har skrivit på för SHL-klubben!

Uppgifter: SHL-klubben vill värva seriekonkurrentens VM-forward