SHL-klubbens stora värvningskupp – har gjort klart med NHL-meriterad svensk: ”Har stor erfarenhet”

Adam Werner har dubbla NHL-matcher på meritlistan.
Nu vänder målvakten hem till SHL.
– Det känns jättespännande, säger han.

Adam Werner har representerat en rad olika klubbar i det svenska seriesystemet. Bland annat har han spelat för Färjestad, som han lämnade för spel i NHL efter säsongen 2018/19.

Återvänder till SHL

Där fick 25-åringen förtroendet i två matcher under sitt första år borta i Nordamerika. Men dessvärre stannade det där för målvakten, som de senaste två säsongerna spelat i AHL.

181230 Färjestads målvakt Adam Werner deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Brynäs den 30 december 2018 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Det har fått räcka för Adam Werner som nu vänder hem till Sverige och SHL. På måndagen presenterades han som Malmö Redhawks senaste nyförvärv, och ansluter till truppen direkt.

– Adam har jag följt under en längre tid och haft koll på sedan han var 15 år och skulle in på hockeygymnasium. Han är en storväxt och modern målvakt som testat vingarna på andra sidan Atlanten och på ganska kort tid har han skaffat sig en stor erfarenhet, säger sportchefen Björn Liljander i ett pressmeddelande.

”Känns jättespännande”

Adam Werner stod för en mycket bra säsong i Färjestad innan han flyttade över atlanten. Nu ser han fram emot att vara tillbaka i Sverige, och komma igång igen med Skåne-klubben.

– Det här känns jättespännande och jag tycker att Malmö har något riktigt intressant på gång, säger Werner.

190412 Färjestads målvakt Adam Werner under uppvärmning inför semifinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Färjestad den 12 april 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Malmö Redhawks slutade på en tolfteplats förra säsongen och missade slutspel.

LÄS MER: När Leksands-profilen grundlurades av NHL-stjärnan – och fick lida framför 1,4 miljoner(!) fans: ”Den jäveln!”