SHL-klubbens nya besked om Lias Andersson – efter att han nobbat NY Rangers: ”Har pratat med honom”

Lias Andersson har nobbar New York Rangers.
Samtidigt som rykten om återkomst till HV71 växer.
– Jag har pratat med Lias agent, bekräftar nu sportchefen Johan Hult till Hockeynews.

SHL-klubbarna laddar för fullt inför den nya säsongen. Men det finns fortfarande en lucka kvar i HV71:s lagbygge.

SHL-laget jagar

De letar efter en ny toppcenter inför kommande SHL-säsong. Och pengarna finns trots att ekonomin drabbats hårt av coronaviruset.
– Vi har försökt skapa oss det utrymmet. Vi har väl precis som alla andra klubbar fått göra avkall på vissa saker och också fått minska i vår budget här under sommaren, det är helt klart. Men vi har tyckt att det är en viktig position för oss. Vi vill ta in en riktigt bra center. Det vill försöka hitta, säger HV71:s sportchef Johan Hult till Hockeynews.

Lias Andersson, New York Rangers
180403 Rangers Lias Andersson under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87670

En av måltavlorna är så klart Lias Andersson. För tre år sedan var han med och vann klubbens senaste SM-guld och i våras var han inlånad från New York Rangers och imponerade.

Lias är aktuell

21-åringen har hamnat i kläm hos NHL-laget och vill verkligen inte spela i AHL. Nyligen valde Andersson även att nobba Rangers camp inför stundande Stanley Cup-slutspelet i sommar.

Lias Andersson, New York Rangers
200102 New York Rangers Lias Andersson är på plats och kollar på brorsan Färjestads Noah Andersson (ej i bild) under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Linköping den 2 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Istället vill han fortsätta vara kvar i Sverige. Vilket öppnar för en möjlig lösning med HV71.
– Jag läste att Lias har tackat nej till att åka över till campen och Rangers har också gått med på att han inte ska över nu, men rent konkret förändrar det ingenting för oss just nu. Det enda som kan förändra nånting för oss är att Rangers först godkänner att Lias får vara i Europa nästa säsong och sedan därefter naturligtvis att Lias ska vilja vara hos oss. Det är två ganska stora och grundläggande saker som måste till innan vi vet något mer och kan göra något konkret, säger sportchefen Hult till hockeysajten.

HV-sportchefen bekräftar även att han varit i kontakt med Anderssons agent om situationen just nu. Men betonar att man måste vänta på ett beslut från Rangers innan man kan vidare i förhandlingen.
– Jag har pratat med Lias agent och håller kontakten därigenom mestadels. Jag har haft en hel del kontakt med Lias också under våren. Innan Lias eller hans agent kan göra nånting ligger hela bollen just nu hos Rangers. Det är där det är just nu, säger han intervjun.

LÄS MER: Chockbeskedet: Ikonen tvingades lämna SHL-klubben efter 11 år – har nu erbjudande från värsta rivalen(!)

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!