SHL-klubbens mardrömsbesked om storstjärnan: ”Tror han spelar i NHL och inte för oss”

.

Emil Bemström ser ut att vara förlorad för Djurgården.
Nu medger lagets tränare, Robert Ohlsson, att han räknar bort förra årets succéman.
– Han kan jag inte sätta en Djurgårdströja på i dagsläget då jag tror han kommer spela i NHL och inte för oss, säger Ohlsson till Expressen.

Emil Bemström var förra årets stora succé i SHL.

Forwarden gjorde hela 35 poäng i grundserien, och ytterligare 10 i slutspelet, och var en given anledning till att klubben tog sig hela vägen till SM-final.

Lämnar för NHL

Efter säsongen belönades också 20-åringen med ett NHL-kontrakt.

Bemström skrev på med Columbus Blue Jackets, men hans framtid har under hela sommaren varit osäker.

Foto: Bildbyrån

Snart åker han på camp med sin nya NHL-klubb, och någon mer Djurgårds-träning innan det blir det inte då Bemström skadade sig under tisdagen.

Djurgården räknar inte heller med att han återvänder.

”Flyttar gränser”

Det medger lagets tränare, Robert Ohlsson, för Expressen:

– Han flyttar gränser och det brukar vara det som gör att en spelare lyckas. Han kan jag inte sätta en Djurgårdströja på i dagsläget då jag tror han kommer spela i NHL och inte för oss, säger han till tidningen.

181227 Emil Bemström of Sweden during the 2019 IIHF World Junior Championship game between Slovakia and Sweden on December 27, 2018 in Victoria.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Ohlsson berättar även att Djurgården planerar att plocka in ersättare.

– Vi måste kolla av marknaden och om någon dyker upp till rätt prislapp så kommer vi vara intresserade. Men jag tycker han sett väldigt bra ut. Nu har man ju varit coach och sett många unga killar där vissa varit mindre redo och vissa mer redo. Emil har varit otroligt bra och han känns väldigt redo, så jag förväntar mig att han tar en plats redan i höst där borta. Killen kan spela hockey och han har bestämt sig, det är en bra kombination, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!