SHL-klubbens mardrömsbesked: Målkungen har bestämt sig – lämnar nu efter bara en säsong

Intresset har varit stort.
Nu tyder allt på att Linus Sandin lämnar HV71.
Enligt Sportsnet så skriver målkungen på för Philadelphia Flyers.

Linus Sandin anslöt till HV71 från Rögle inför den nyss avslutade säsongen. I Ängelholms-klubben hade Sandin nyss fått ett stort poängmässigt genombrott – och förväntningarna var stora i Jönköping.

Lämnar SHL

Och forwarden leverade verkligen. 23-åringen noterades för hela 19 mål – och totalt 36 poäng – på 51 spelade matcher under sin hittills enda säsong med HV. Redan förra sommaren så fanns NHL-intresse för Sandin, och under vintern och våren har det verkligen intensifierat.

200215 HV71:s Linus Sandin under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och HV71 den 15 februari 2020 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Då Sandin dessutom är odraftad har han varit fri att välja klubb själv – och det har inte saknats alternativ. Men nu tycks han ha gjort sitt val.

Klar för Flyers

Och det blir en flytt från HV71. Enligt Sportsnet trovärdiga reporter Chris Johnston så kommer Sandin – så fort det internationella fönstret öppnar i NHL – att skriva på för Philadelphia Flyers.

200305 HV71:s Linus Sandin jublar efter 3-2 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Oskarshamn den 5 mars 2020 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Även Johnston nämner att Sandin hade flera erbjudanden från NHL, men att det alltså blir Flyers. I laget finns sedan tidigare två svenskar, i Robert Hägg och Oskar Lindblom.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!