SHL-klubbens mardröm: Tränaren har bestämt sig för att lämna – bara dagar efter nya kontraktsförslaget

SHL-klubbens mardröm: Tränaren har bestämt sig för att lämna – bara dagar efter nya kontraktsförslaget

Tommy Samuelsson hade ett kontraktsförslag på bordet från Skellefteå.
Men nu står det klart att han lämnar efter säsongen.
– Tommy har valt att tacka nej till en fortsättning, säger general manager Erik Forssell.

Skellefteå har hittat formen rejält. Laget har vunnit hela tio(!) raka matcher, och har seglat upp till en andraplats i SHL-tabellen.

Erbjöds kontrakt

Tommy Samuelsson gör sin andra säsong som tränare för klubben, och gör nu alltså braksuccé. Han har ett utgående kontrakt, och så sent som i helgen bekräftade han att Skellefteå erbjudit ett nytt kontrakt.

191226 Skellefteås tränare Tommy Samuelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Örebro den 26 december 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Samuelsson menade då att ett besked var nära.

– Det är först sista veckan som vi har pratat mer konkret. Jag har sagt hela tiden att jag varit med så länge att jag vill göra det här (säsongen) så bra som möjligt. Samtidigt förstår jag att organisationen vill ha ett svar, att det är bra för alla parter. Jag ska komma med ett beslut de närmsta dagarna, s sa Samuelsson.

Lämnar efter säsongen

Och nu har han meddelat att det inte blir någon förlängning, och Skellefteå behöver alltså hitta en ny tränare till nästa säsong.

– Vi har haft en dialog med Tommy kring tränarjobbet för kommande säsong under en tid men nu har Tommy valt att tacka nej till en fortsättning, säger GM Erik Forssell.

200227 Skellefteås tränare Tommy Samuelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Skellefteå den 27 februari 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Det har tidigare rapporterats om att Skellefteå, som vill se en föryngring, erbjudit Örebros assisterande tränare Jörgen Jönsson, samt Davos assisterande tränare Johan Lundskog, erbjudanden – men fått nej.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!