Peter Forsbergs stora ilska mot New York Rangers – efter petningen av Henke

Henrik Lundqvist är petad.
Då rasar Peter Forsberg.
– Jag tycker kanske att Henkes situation kunde varit lite bättre, säger han till Aftonbladet.

Henrik Lundqvist är en av NHL:s mest meriterade målvakter, och har dominerat i målet hos New York Rangers i närmare 15 år. Men hans nuvarande säsong har varit en mardröm.

”Det smärtar mig”

Svensken har haft det tufft de få matcher han väl spelat, och det är uttalat från tränarhåll att han numera inte är förstamålvakt i laget. Rangers behandling av Henke, och hur han bör hanteras under återstående tid av kontraktet, har varit en het potatis i Nordamerika.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Nu uttalar sig även legendaren Peter Forsberg.

– Okej, jag har inte hela bakgrunden, det vill jag säga, säger han till Aftonbladet, och fortsätter:

– Men ändå, det smärtar mig att se vilken situation han hamnat i, det måste kännas tufft att sitta på bänken i så många matcher efter allt han gjort för klubben. Situationen kunde varit bättre för honom kan jag tycka.

Mardrömmen i comebacken

Henrik Lundqvist gjorde under söndagen sin första start i NHL på en månad – och släppte då in tre mål mot Philadelphia Flyers.

– Jag var inte speciellt bra…, sa han efteråt.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Henrik Lundqvist har den här säsongen noterats för 29 matcher i NHL, där han snittat över tre insläppta mål per match. En sämre räddningsprocent (90,4) har han aldrig haft i ligan.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!