SHL-klubbens krisdrag efter skadebeskeden – tar nu in svenske doldisen: ”Spelar redan i morgon”

SHL-klubbens krisdrag efter skadebeskeden – tar nu in svenske doldisen: ”Spelar redan i morgon”

Växjö har skadebekymmer.
Nu lånar man in Filip Roos från BIK Karlskoga.
– Vi är väldigt tacksamma, säger sportchef Henrik Evertsson.

Växjö var en av de stora besvikelserna under den föregående SHL-säsongen. Laget slutade utanför slutspelsplats, men har dock gjort flera starka värvningar under våren och sommaren.

Tunga skadebesked

Bland annat så har profiler som Robert Rosén och Joel Persson återvänt till klubben, och inför kommande säsong är förväntningarna på laget stora. Men just nu har man stora skadebekymmer.

190923 Karlskogas Filip Roos under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och Kristianstad den 23 september 2019 i Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Just nu har man, bara på backsidan, Tim Erixon, Miika Koivisto, Ilari Melart och Juuso Vainio skadade. Nu agerar man.

Lånar in doldisen

På sin hemsida meddelar man att Filip Roos lånas in från BIK Karlskoga.

– På grund av rådande skadesituatuion och det faktum att vårt J20-lag är ganska tunna numerärt just nu väljer vi att låna Filip Roos från BIK Karlskoga kommande två veckor. Vi är väldigt tacksamma över att BIK gått med på att låna ut Filip och räknar med att han spelar redan på fredag mot Rögle. Filip kommer efter låneperioden att återgå till BIK,  säger sportchef Henrik Evertsson.

191002 Karlskogas Filip Roos under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Karlskoga den 2 oktober 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Filip Roos gjorde förra året sin första säsong i Hockeyallsvenskan, och noterades då för 12 poäng på 46 matcher. Avtalet med Växjö sträcker sig i två veckor.

– Växjö har backbrist och har frågat om de får låna Roos kommande två veckor. Växjö var sjyssta mot oss i våras och hjälpte oss när vi var kort om forwards, därför vill vi nu ge tillbaka. Även kul för Filip att få testa spel på en högre nivå. Han kommer garanterat växa av detta, säger BIK:s klubbchef Torsten Yngvesson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!