Klart: Jörgen Jönsson lämnar Växjö – Tobias Thermell ersätter

Klart: Jörgen Jönsson lämnar Växjö – förre huvudtränaren ersätter

Jörgen Jönsson lämnar jobbet som assisterande tränare i Växjö. Nu har klubben hittat sin ersättare.
Via sin hemsida bekräftar Växjö att Tobias Thermell, senast huvudtränare i BIK Karlskoga, ansluter.

Växjö Lakers fick ihop ett stjärnspäckat lag inför SHL-slutspelet. Laget gick i princip ohotade igenom slutspelet och i finalserien krossades Skellefteå i fyra raka matcher.

På bänken fick Sam Hallam fira tillsammans med sin assisterande tränare tillika hockeyprofilen Jörgen Jönsson. Men nu är framgångssagan över för profilen.

Jörgen Jönsson lämnar Växjö

Via sin hemsida meddelar Växjö Lakers att Jörgen Jönsson lämnar klubben.

Totalt blev det två säsonger som assisterande tränare i de regerande svenska mästarna.
– Jörgen Jönsson kommer efter två år med oss gå vidare i sin yrkesutövning, det har varit två fantastiska år. Jag kan inte nog uttrycka hur roligt det har varit att arbeta med Jörgen och vi önskar det största lycka till i framtiden, säger Växjös VD Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Thermell ersätter

Samtidigt meddelar Växjö att klubben hittat hans ersättare. Tobias Thermell, som senast var huvudtränare i BIK Karlskoga, ansluter till klubben.

Thermell spenderade drygt ett och ett halvt år som huvudtränare i den hockeyallsvenska föreningen innan han fick sparken i mitten av februari.
– Det ska bli väldigt spännande! Jag känner mig grymt laddad över att få möjligheten bli en del av den här gruppen som är här. Det känns tryggt att komma till Växjö då jag har haft en bra kontakt med Sam under större delen av min tränarkarriär där han fungerat som en mentor för mig där vi har kunnat byta idéer, säger Thermell.

Att arbeta med Sam Hallam blir ingenting nytt för den 41-årige tränaren. Under sin aktiva karriär i just BIK Karlskoga, dåvarande Bofors, hade han Hallam som tränare i sex säsonger.

LÄS MER: Efter alla rykten – nu är han helt klar för SHL-klubben: ”Det här man har drömt om”

Hockey VM 2018: TV-tider, spelschema och resultat