SHL-klubben slår fast – vägrar ge upp drömmen om svenske NHL-veteranen: ”Är säker på att han kommer”

SHL-klubben slår fast – vägrar ge upp drömmen om svenske NHL-veteranen: ”Är säker på att han kommer”

Anton Strålman är fortfarande kontraktslös.
HV71 hoppas fortfarande.
– Jag är säker på att han kommer spela här, säger sportchefen Kent ”Nubben” Norberg till SVT.

HV71 har gjort flera starka värvningar inför sin återkomst till SHL, men en pusselbit saknas fortfarande. Man har varit tydliga med att man vill få en back av yppersta toppklass, och ett namn som det pratats om länge har varit Anton Strålman.

Vägrar sluta drömma

36-åringen kommer senast från en klart godkänd säsong med Arizona Coyotes, och har annars 15 raka säsonger i NHL bakom sig. Han är dock kontraktslös inför hösten, och HV71 har varit tydliga med sitt intresse att värva veteranen, som i sin tur fortfarande hoppas på ett nytt kontrakt i Nordamerika.

181218 Anton Strålman of Tampa Bay Lightning during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Den nya SHL-säsongen närmar sig nu med stormsteg, och en back har fortfarande inte kommit in för HV71. Men man hymlar inte med att det har varit nära att lösa sig med Strålman.

– Vi var väldigt nära att hitta en lösning på det, men av olika anledningar fick vi inte ihop det sista och det är inte att Anton inte vill spela här. Det finns skattemässiga skäl och lite annat att ta hänsyn till, säger sportchefen Kent ”Nubben” Norberg till SVT.

”Hoppet är det sista som överger”

Norberg vägrar dock ge upp drömmen om veteran-värvningen, och om Strålberg inte kommer inför den här säsongen – ja, då kommer han inför nästa.

– Det är tveksamt om han kommer i år, men hoppet är det sista som överger mig. Jag är rätt säker på att Anton kommer att spela i HV71. Om det blir i år eller nästa år får vi se, säger han.

180418 Tampa Bays Anton Strålman och Victor Hedman under åttondelsfinal fyra i NHL-slutspelet mellan New Jersey Devils och Tampa Bay Lightning den 18 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

”Nubben” har bland annat värvat hem Mathias Tedenby och André Petersson från KHL, men man hoppas fortfarande på att få in ytterligare en back innan premiären om dryga veckan.

– Tyvärr har jag gått bom på några. I övrigt tycker jag att truppen ser bra ut. Spets framåt finns, en bra målvaktssida finns och nu ska en back in, säger han.

LÄS MER: Spännande uppgifter: Exakt så mycket kostar Luleås stjärnvärvning – med över 500 spelade matcher i NHL