Spännande uppgifter: Exakt så mycket kostar Luleås stjärnvärvning – med över 500 spelade matcher i NHL

Spännande uppgifter: Exakt så mycket kostar Luleås stjärnvärvning – med över 500 spelade matcher i NHL

Han har gjort över 500 matcher i NHL.
Nästa säsong spelar Leo Komarov i Luleå.
Nu kommer uppgifter om stjärnans lön.

Luleå gjorde en fantastisk säsong under vintern och var länge stora favoriter till SM-guldet. Men i finalen väntade ett formtoppat Färjestad, och då spelade det ingen roll hur skickliga spelare som Linus Omark och Pontus Andreasson var.

Otrolig meritlista

Det blev en blytung förlust i den sjunde och helt avgörande SM-finalen – dessutom i Luleå – och Luleå får således vänta på sitt efterlängtade guld. Under våren och sommaren har Luleå dessutom tappat nyckelspelare som Omark, som lämnat för spel i Schweiz, och målkungen Andreasson, som testar lyckan i NHL.

171223 Maple Leafs Leo Komarov under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 23 december 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Man har under sommaren jagat en toppforward som ska kunna göra poäng, och i veckan presenterade man slutligen Leo Komarov, 35. Han kommer senast från spel i KHL, men har under karriären gjort över 500 matcher, med slutspel inräknat, i NHL. Luleå vann kampen mot framför allt Brynäs om en signatur, och det är ett välkänt namn man nu får in. Så vad kostar det hela?

Så mycket tjänar han

En spelare med Leo Komarovs meriter är så klart inte gratis, och nu kommer uppgifter i Expressen om hans lön den kommande säsongen. Enligt tidningen kommer finländaren att vara bland de bäst betalda i Luleå kommande säsong, men lönen är inte bland den absoluta toppen sett över hela SHL.

140219 Finlands Leo Komarov under kvartsfinalen i ishockey mellan Finland och Ryssland under OS i Sochi den 19 februari 2014. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Det ska handla om en lön på 230 000 Euro efter skatt för hela året, alltså närmare 2.5 miljoner svenska kronor. Det ger en månadslön på strax över 200 000 kronor, och enligt Expressen ska inte det räcka för att ta sig på in på topp 20-listan över löner i SHL. Leo Komarov har under karriären vunnit både OS- och VM-guld med Finland, och för sex år sedan var han med i NHL:s All Star-match.

LÄS MER: Spännande uppgifter i USA: Här är de två NHL-storlagen som svenske jättelöftet kan skriva på för