SHL-klubben öppnar för Jonathan Dahlén som lämnat NHL och San José Sharks – bekräftar nu: ”Vi är redo”

Jonathan Dahlén fick inget nytt kontrakt med San José Sharks.
Nu står SHL-klubben med öppna armar att välkomna hem svensken.
– Vi är redo, säger Timrås sportchef Kimmo Kapanen.

Jonathan Dahlén fick en kanonstart på förra säsongen. Svensken fick stort förtroende av San José Sharks, och stod för sju mål på sina 15 första matcher i NHL.

Nobbad av San José

Forwardens poängproduktion avtog sedan, och svarade bara för fem mål och åtta målgivande passningar efter den fina säsongsinledningen. Mardrömmen fortsatte sedan för Jonathan Dahlén. San José Shark meddelade att de inte vill förlänga med svensken, som nu står utan kontrakt.

San Jose Sharks right wing Timo Meier (28) celebrates with teammates Logan Couture, center, and Jonathan Dahlen (76) after scoring a goal against the Los Angeles Kings during the first period of an NHL hockey preseason game Tuesday, Sept. 28, 2021, in San Jose, Calif. (AP Photo/Tony Avelar)

Enligt Sundsvalls Tidning är det inte några NHL-klubbar som är intresserade att värva svensken och han ska även ha nobbat ett bud från Schweiz. Det öppnar upp för klubben han slog igenom i, Timrå, som är redo ifall Dahlén vill flytta hem.

– Jag kan säga som så att vi har pratat med ”Jonte” ganska öppet hela tiden. Vi väntar bara på vad han själv vill och när han vet det, då är vi redo och kan börja det riktiga snacket om kontrakt, säger Kapanen.

”Måste lösa det”

Lokaltidningen skriver vidare att Timrå IK redan har erbjudit Dahl´én ett kontrakt. Det är något som Kapanen inte vill kommentera, men berättar att de har pengar för att knyta åt sig svensken.

– Absolut. Det är vårt problem att lösa om han bestämmer sig för att han vill komma hem. Då måste vi lösa det på något sätt, säger han.

Jonathan Dahlén, Timrå
180406 Timrås Jonathan Dahlen jublar efter ishockeymatchen i direktkval till SHL mellan Karlskrona och Timrå den 6 april 2018 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

Jonathan Dahlén tränar för närvarande med Timrå och sportchefen säger att de pratar med varandra om framtiden varje dag.

LÄS MER: Leksands mardrömsbesked: Går miste om NHL-stjärnan – är nu presenterad av annan europeisk klubb